Kievul a fost lovit de mai multe rachete în cursul zilei de marți, după ce Zelenski a ținut discursul la summitul G20. Rachetele au lovit și clădiri rezidențiale.

Atac cu rachete asupra Kievului. Moscova ar răspunde la propunerea de pace a lui Zelenski

Administrația militară a Kievului a transmis că marți au fost doborâte patru rachete inamice. Autoritățile le-au cerut locuitorilor să rămână în case și în adăposturi pentru a cădea sub ținta atacurilor. Două rachete au lovit două blocuri rezidențiale din cartierul Pecerski, a transmis primarul Kievului. Autoritățile ucrainene spun că atacul a fost lansat de ruși.

"Potrivit informaţiilor preliminare, două imobile rezidenţiale au fost lovite, în districtul Petcersk. Mai multe rachete au fost doborâte de sistemele antiaeriene", a declarat primarul Kievului, Vitali Kliciko.

Kliciko a mai spus că salvatorii au intervenit și acționează la fața locului pentru a depista dacă există victime în urma atacurilor.

Un oficial ucrainean a comentat că autoritățile de la Moscova au atacat drept răspuns la discursul susținut de președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, prin videoconferință, la summitul G20, care are loc în Indonezia.

"Rusia răspunde discursului puternic susținut de Zelenski la G20 cu un atac cu rachete", a scris pe Twitter Andrii Yermak, șeful de cabinet al președintelui Ucrainei.

„Rusia vrea supunere”

Acesta spune că Rusia nu ar accepta pacea niciodată. Kremlinul își dorește supunere și acapararea teritoriului ucrainean.

"E cineva care crede în mod serios că Rusia vrea pace? Vrea supunere. Dar, în cele din urmă, teroriștii pierd mereu", a continuat el.

Marți, autoritățile de la Moscova a transmis că a luat act de propunerile formulate de Zelenski la G20 în vederea păcii cu Rusia. Kremlinul a spus că "principalul lucru (...) este că poziția de fapt și de drept a părții ucrainene arată că Ucraina nu poate și nu dorește să negocieze".

Citeste si:
Planul de pace în 10 puncte a lui Zelenski. Putin: „Ucraina poate...
Planul de pace în 10 puncte...

Summitul G20 2022 este un eveniment politic ce are loc în insula din Indonezia, Bali. Este a șaptesprezecea reuniune a Grupului celor Douăzeci. Cei mai puternici lideri ai lumii se întâlnesc în cadrul acestei reuniuni. Vladimir Putin nu a mers pentru a-și reprezenta țara, însă și-a delegat cel mai fidel colaborator al său, ministrul de Externe, Serghei Lavrov.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 15 Noiembrie 2022 - 04 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.