Ministerul Afacerilor Externe (MAE) îi atenționează pe cetățenii români care se află, călătoresc sau tranzitează Belgia că miercuri, 9 noiembrie, va avea loc o grevă generală în mai multe sectoare de activitate din țară. Prin urmare, MAE susține că din cauza acestei greve ar putea avea de suferit activitatea aeroporturilor și a mijloacelor de transport în comun. Românii care au nevoie de asistență sunt îndrumați să apeleze la Ambasada României de la Bruxelles.

Belgia organizează o grevă generală. Românii care călătoresc sunt atenționați

Ministerul Afacerilor Externe a transmis că miercuri, 9 noiembrie, va avea loc o grevă generală în Belgia. Cu această ocazie, autoritățile române îi atenționează pe românii care călătoresc, care tranzitează sau se află pe teritoriul Belgiei. Din cauza grevelor s-ar putea ca activitatea aeroporturilor și transportului în comun să fie afectate.

De asemenea, MAE recomandă românilor să urmărească paginile web ale celor două aeroporturi principale, Zaventem și Charleroi – brusselsairport.be/fr/passengers/flights/dparts#, brussels-charleroi-airport.com/fr/greve-nationale-du-9-novembre-2022-perturbations-attendues.

MAE consideră că și mersul trenurilor va fi afectat, iar pentru a fi la curent cu ultimele informații, autoritățile recomandă să se urmărească următoarele pagini web belgiantrain.be/fr/travel-info/train-network-travel-info/strike, iar cu privire la informațiile referitoare la transportul public în Bruxelles – stib-mivb.be/index.htm?l=fr și https://www.delijn.be/fr/.

Cetățenii români pot cere asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Bruxelles: +3223475338, +3223436935, +3223441658, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se află într-o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României din Regatul Belgiei: +32497428663.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 8 Noiembrie 2022 - 01 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.