Oraşul ucrainean Herson, care se află sub ocupaţie rusă, a rămas fără energie electrică. Locuitorii orașului sunt evacuați către zone mai sigure după ordinul autorităților locale.

Orașul ucrainean Herson a rămas fără curent electric

Întregul oraș pare a fi o zonă de film horror în care nu se mai vede nici o lumină. Oamenii îndură întunericul, frigul și ordinele soldaților ruși care au pus stăpânire în regiune după anexarea ilegală din septembrie.

„Nu este lumină electrică în tot oraşul. Aşteptăm informaţii (în legătură cu cele întâmplate)”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei de energie electrică HersonOblEnergo.

Autoritățile care au luat sub control orașul Herson au dat asigurări că Kievul pregătește o mare cantitate de tancuri şi blindate în apropierea acestei zone ucrainene care acum se află sub influența Rusiei. Kremlinul susține că Ucraina se pregăteşte pentru un eventual atac.

„Concentrează tot mai multe echipamente. Sosesc multe blindate şi tancuri”, a declarat viceguvernatorul prorus Kirill Stremousov, pe contul său de Telegram.

Funcţionarul rus a spus că autoritățile au dat ordin ca locuitorii să fie evacuați spre zone mai sigure până când probleme se vor rezolva.

Civilii din Herson sunt evacuați din zonă

Vineri, președintele rus Vladimir Putin a declarat civilii din regiunea ucraineană Herson trebuie să fie evacuați din zona de conflict.

„Acum, bineînțeles, cei care locuiesc în Herson ar trebui să fie îndepărtați din zona celor mai periculoase acțiuni, pentru că populația civilă nu trebuie să sufere”, a spus Putin.

Kirill Stremousov a început încă de joi să îi îndemne pe civili să părăsească zona de pe malul vestic al fluviului Nipru. Oficialul a declarat că cel mai probabil forțele rusești vor ceda în curând Ucrainei malul vestic al Niprului.

Citeste si:
Se scumpește factura la curent. Cât vor plăti românii pentru...
Se scumpește factura la...

În septembrie, regiunile Zaporojie, Herson, Doneţk şi Lugansk au organizat „referendumuri", denunţate de Kiev şi Occident ca fiind ilegitime, votând pentru alipirea lor la Rusia. Majoritatea țărilor din Europa nu au recunoscut aceste referendumuri și anexarea ilegală a teritoriilor ucrainene.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 6 Noiembrie 2022 - 04 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.