Mai multe nave încărcate cu gaze naturale în valoare de 2 miliarde de dolari așteaptă în largul coastelor europene până când prețurile vor crește pentru a putea avea un profit mai mare.

Nave cu gaze naturale plutesc pe apă în așteptarea majorării prețurilor

„Navele ce transportă gaze naturale lichefiate au stat la coadă în fața terminalelor europene de recepție, urmărind ceea ce se așteptau să fie piața premium a gazelor”, a declarat Felix Booth de la Vortexa.

Acesta a menționat că va mai dura în jur de o lună până când navele cu gaze vor găsi un terminal pentru a se descărca deoarece în ultima vreme accesul a devenit mai restricționat din cauza locurilor de depozitare tot mai puține.

„Deocamdată, aceste nave au un stimulent pentru a-și păstra pozițiile”, a spus el.

Rusia a amenințat că va stopa livrarea de gaze spre Europa

Acesta speră ca vremea rece care este din ce în ce mai pronunțată să determine creșterea cererii de energie, iar în acest mod prețurile vor crește drastic. Prețurile la gazele naturale în Europa au scăzut din august, când acestea au depășit 346 de euro pe megawatt-oră. Acest lucru se datorează fricii că reducerea exporturilor din Rusia va putea provoca o criză energetică la iarnă.

Retail jobs

Scăderea prețurilor s-a datorat faptului că temperaturile au fost mai blânde, consumul de gaze este redus și faptul că depozitele de stocare din Europa se ocupă destul de rapid înainte de iarnă. Comercianții care își păstrează petrolierele în larg speră că prețurile vor crește în lunile următoare, deoarece temperaturile scad, iar rezervele din depozite se vor consuma.

Gigantul energetic de stat din Rusia a avertizat că va stopa livrarea de gaze naturale către Europa dacă va impune un plafon al prețului la gazele naturale pentru energia Moscovei. Un număr de alte 30 de nave se așteaptă să li se alăture celor care deja se află în larg înainte de lunile reci ale iernii.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 6 Noiembrie 2022 - 03 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.