Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a acuzat România și Polonia că ar avea pretenții teritoriale față de teritorii din Ucraina. Ministerul Afacerilor Externe din România a venit cu un răspuns ferm la acuzațiile liderului de la Moscova.

Reacția MAE la acuzațiile lui Putin cu privire la intențiile României asupra teritoriului Ucrainei

De Ziua Unității Naționale, Vladimir Putin a afirmat că Occidentul a ascuns intenționat adevărul despre Al Doilea Război Mondial, dar și despre rolul Uniunii Sovietice în victoria asupra Germaniei naziste.Cu această ocazie, liderul rus a acuzat Polonia și România că ar avea pretenții asupra teritoriului Ucrainei.

Știm despre ideile politicienilor din Polonia de a face o țară „de la o mare, la altă mare”, înainte de Al Doilea Război Mondial se vorbea mult despre asta. Era o idee fixă. De la Marea Baltică la Marea Neagră. Vedem acum că oficialii polonezi și ucraineni se iau în brațe, dar această idee este vie. Iar ideea absorbirii Ucrainei tot acolo e. Tot așa cum se discută, cu siguranță, despre returnarea acelor teritorii care au fost luate Poloniei, trebuie să recunoaștem că au fost luate de Stalin, după Al Doilea Război Mondial. Teritorii mari din România, din Ungaria, au fost luate. Nu este nicio coincidență că am spus la Valdai că Rusia poate fi singurul garantor real al statalității și suveranității ucrainene”, a declarat Putin.

Retail jobs

Ministerul de Externe a negat acuzațiile aduse de Vladimir Putin la adresa României. MAE spune că România nu are de gând și nici nu s-a gândit vreodată la un asemenea scenariu. Încă o dată, MAE a mai subliniat că războiul declanșat de autoritățile de la Kremlin este o acțiune ilegală, care încalcă toate drepturile.

Ministerul Afacerilor Externe al României respinge aserţiunile exprimate de Preşedintele Federaţiei Ruse în discursul susţinut cu ocazia Zilei Unităţii Naţionale, care induc în mod fals ideea că România ar avea pretenţii teritoriale faţă de Ucraina. MAE subliniază că războiul de agresiune declanşat de Rusia la 24 februarie reprezintă o încălcare gravă şi brutală a principiilor de drept internaţional, inclusiv a suveranităţii şi integrităţii teritoriale ale Ucrainei”, a transmis, sâmbătă, MAE.

Citeste si:
Macron a anunțat că va avea un „contact direct” cu Putin....
Macron a anunțat că va avea...

De asemenea, MAE a mai menționat că „România reafirmă susţinerea sa fermă pentru independenţa, suveranitatea şi integritatea teritorială ale Ucrainei, în frontierele sale recunoscute internaţional”.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 5 Noiembrie 2022 - 08 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.