Polonia a anunțat că va ridica un gard de sârmă ghimpată la granița cu Kaliningrad, Rusia, de frică că statul ar putea deveni un spațiu pentru migrarea ilegală în contextul tensiunilor din Rusia.

Polonia ridică un gard de sârmă ghimpată la hotarul cu Rusia

Ministrul apărării, Mariusz Blaszczak, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că polonia a decis să ridice un gard de sârmă ghimpată pentru ca rușii să nu se folosească de această oportunitate și să migreze ilegal. Gardul va avea o înălțime de 2,5 metri, iar lucrările la acesta vor începe imediat.

Blaszczak a menționat că decizia a fost luată în urma unor discuții legate de securitatea statului şi totodată a făcut referire la criza ce a avut loc în toamna anului trecut, când mii de migranţi africani şi din Orientul Mijlociu au încercat să treacă graniţa cu Belarus în Polonia. În acea vreme, Uniunea Europeană a acuzat Belarusul că i-ar fi adus pe migranţii africani ca parte a unei campanii de război „hibrid" cu scopul de a destabiliza Europa. Atunci Minskul a respins acuzaţiile și a negat vreo legătură cu valul de migranți.

Oficialul polonez a mai menționat că gardul la hotar cu Kaliningrad va fi la fel ca cel care a fost construit anul trecut la graniță cu Belarus. Autoritățile de la Varșovia spun că aleg să se asigure și să prevină orice situație neașteptată tocmai pentru a nu întâmpina probleme.

Polonia nu va adăposti rușii care fug din țară

La sfârșitul lunii septembrie, Polonia a anunțat că nu se va transforma în adăpost pentru rușii care fug din țară după ce Vladimir Putin a dat ordin de mobilizare parțială a populației. Sute de bărbați au încercat atunci să fugă din țară de frica înrolării în grupele de soldați trimiși la război, însă o mare parte dintre aceștia au fost reținuți.

”Nu vom permite unui grup de ruşi să intre în Polonia în mod generalizat, nici măcar acelora care susţin că ei fug de mobilizare”, a declarat viceministrul de interne polonez Maciej Wasik.

Citeste si:
Scrisoare comună a premierilor din România, Bulgaria, Ungaria,...
Scrisoare comună a...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 2 Noiembrie 2022 - 01 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.