Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că este nevoie de o apărare fiabilă și pe termen lung pentru coridorul destinat exportului de cereale din porturile din Ucraina. În ultima perioadă, au existat mai multe complicații în ceea ce privește exportul cerealelor, mai ales după ce Rusia ar fi renunțat la acordul coridorului de la Marea Neagră.

Zelenski cere o apărare fiabilă pentru coridorul de cereale

Liderul de la Kiev a afirmat că navele încărcate cu cereale pleacă din porturile ucrainene cu ajutorul eforturilor depuse de Turcia și de Națiunile Unite, deoarece ei mențin acest coridor deschis și funcțional. Zelenski spune că lucrurile nu mai pot continua așa și este nevoie de o apărare mai serioasă și de lungă durată pentru ca exporturile de cereale să aibă loc în siguranță.

„Dar este nevoie de o apărare fiabilă și pe termen lung pentru coridorul de cereale”, a declarat Zelenski în discursul său.

Recent, Rusia a anunțat că se retrage din acordul coridorului de la Marea Neagră privind exportul de cereale, lucru care a înfuriat autoritățile de la Kiev. Zelenski spune că Rusia ar trebui să se aștepte la un răspuns pe măsură din partea lumii după decizia luată. De exporturile de cereale ucrainene depinde zeci de țări și milioane de vieți.

Retail jobs

„Rusia trebuie să fie în mod clar conștientă că va primi un răspuns dur din partea lumii la orice măsuri de întrerupere a exporturilor noastre de alimente. În mod clar, în joc sunt viețile a zeci de milioane de oameni.”, a adăugat președintele ucrainean.

De ce a renunțat Rusia la acordul coridorului pentru exportul cerealelor din Ucraina

Marți, în urma unei discuții telefonice dintre președintele turc Recep Tayyip Erdogan și preşedintele rus Vladimir Putin, liderul de la Moscova i-a spus omologului său că Rusia s-ar putea gândi la reluarea acordului pentru exportul de cereale din porturile ucrainene, însă doar după ce se va încheia ancheta cu privire la atacurile cu drone asupra portului Sevastopol din Crimeea. Acesta a și fost motivul pentru care Moscova a anunțat că renunță la acord.

Citeste si:
Daniela Iliescu a sărit în apărarea iubitului ei în urma...
Daniela Iliescu a sărit în...

”Se va lua în considerare o reluare a acordului privind exportul cerealelor din porturile ucrainene numai după o anchetă detaliată a circumstanţelor acestui incident şi, de asemenea, după primirea de garanţii reale din partea Kievului privind respectarea strictă a acordurilor de la Istanbul, în special a celor legate de faptul că nu va folosi coridorul umanitar în scopuri militare”, a anunţat Kremlinul într-un comunicat.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 2 Noiembrie 2022 - 11 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.