Vicepremierul Ucrainei, Irina Vereșciuk, îi sfătuiește pe refugiații ucraineni să nu se întoarcă în țară în această iarnă, nu neapărat din cauza războiului, ci din cauza crizei energetice. În urma multiplelor bombardamente rusești, sectorul energetic din Ucraina a avut de suferit. Vicepremierul Ucrainei a lansat un apel către ucraineni și le-a cerut „să nu se întoarcă încă”.

Ucraina îi îndeamnă pe refugiați să nu se întoarcă în țară în această iarnă

Vicepremierul Ucrainei, Irina Vereșciuk, le recomandă ucrainenilor să nu se întoarcă în țară în această iarnă, deoarece rețeaua electrică este grav afectată în urma bombardamentelor lansate de ruși.

„Trebuie să supraviețuim în această iarnă. Dacă oamenii se întorc, rețeaua electrică s-ar putea defecta”, a spus vicepremierului Irina Vereșciuk, cea deține și funcția de ministru pentru Reintegrarea teritoriilor temporar ocupate de ruși.

Oficialul spune că bombardamentele rușilor ar avea drept țintă infrastructura energetică din Ucraina. Prin urmare, Ucraina lansează acuzații la adresa Rusiei după ce țara a fost bombardată în mai multe regiuni, fiind atacată mișelește. Vereșciuk spune că întoarcerea acasă acum este un pericol pentru ucraineni.

„Vedeți ce face Rusia. Toată lumea vede asta. Să te întorci acum înseamnă să te expui pe tine, pe copiii tăi, pe rudele vulnerabile la asta. (...) În primăvară mi-ar plăcea foarte mult să lucrăm împreună pentru a reconstrui regiunea noastră Harkov, regiunea Herson și restul orașelor și așezărilor noastre aici, în Ucraina”, a adăugat Vereșciuk.

Peste 400 de instalații electrice din Ucraina au fost distruse în urma bombardamentelor rusești

Oficialul de la Kiev spune că situația ar putea să de înrăutățească, însă orice s-ar întâmpla, „supraviețuim în această iarnă și apoi ne gândim la orice altceva”.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat anterior la conferința internațională de la Berlin că rachetele rusești și dronele iraniene au „distrus mai mult de o treime” din rețeaua energetică a Ucrainei. Zelenski consideră că rușii nu mai luptă cu ajutorul armatei, dar au recurs la bombardamente pentru a le face viața un calvar în această iarnă. Din 10 octombrie până în momentul de față, atacurile cu rachetele rusești au nimicit peste 400 de instalații electrice în 16 dintre regiunile Ucrainei.

Citeste si:
Bombardamente asupra Ucrainei, înainte de parada de Ziua Victoriei...
Bombardamente asupra...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 26 Octombrie 2022 - 04 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.