Preşedintele Chinei, Xi Jinping a fost reales pentru a treia oară în fruntea Partidului Comunist. Oficialul chinez a devenit astfel cel mai puternic lider al Chinei după Mao Zedong, fondatorul regimului comunist chinez.

Xi Jinping, președintele Partidului Comunist pentru a treia oară

Președintele chinez Xi Jinping a fost ales președinte al Partidului Comunist Chinez (CCP) pentru al treilea mandat pe un termen de cinci ani. După ce au fost anunțate rezultatele, noul președinte de partid a spus că lumea are nevoie de China.

"Lumea are nevoie de China", a declarat preşedintele chinez Xi Jinping, după ce a obţinut al treilea mandat la conducerea Partidului Comunist.

Liderul chinez a salutat "două miracole" realizate de China: "o dezvoltare economică rapidă şi o stabilitate socială pe termen lung".

"China nu se poate dezvolta fără lume, iar lumea are nevoie la rândul ei de China", a declarat Xi.

După ce a câștigat al treilea său mandat, președintele chinez a promis că "va munci din greu pentru realizarea sarcinilor".

"Vreau să mulţumesc sincer întregului Partid pentru încrederea pe care ne-a acordat-o", echipei de conducere, a spus Xi Jinping.

Pe cine a desemnat președintele chinez în cadrul Comitetului Permanent

Duminică, preşedintele chinez Xi Jinping a desemnat mai mulţi dintre aliaţii săi în cadrul Comitetului Permanent, un grup format din şapte persoane, la putere în China. Li Qiang, şeful partidului la Shanghai, Ding Xuexiang, secretarul privat al lui Xi Jinping, şi Li Xi, şeful partidului în provincia Guangdong (sud) sunt noii membri ai acestui comitet potrivit informațiilor din presa chineză.

Instanţa de decizie a Partidului Comunist chinez, Biroul Politic, nu are în echipa sa nicio femeie, lucru care se întâmplă pentru prima dată în ultimii 25 de ani.

Sun Chunlan este singura femeie care făcea parte din acest grup de 25 de persoane. Între timp aceasta s-a pensionat şi niciunul dintre noii membri nu este femeie. Chinezii speră că în țară va începe un nou capitol, plin de prosperitate și evoluție, iar lucrurile se vor stabiliza cât de curând posibil.

Citeste si:
Mesajul pe care Xi Jinping i l-a transmis la telefon lui Zelenski....
Mesajul pe care Xi Jinping i...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 23 Octombrie 2022 - 03 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.