Ministrului Apărării, Benny Gantz, a anunțat în mod oficial că Israelul nu va susține Ucraina cu echipamente militare pentru războiul contra Rusiei.

Israelul nu va vinde arme Ucrainei

Ministrul israelian al Apărării, Benny Gantz, a declarat că Israelul nu va oferi ajutor militar sub formă de armament Ucrainei. Autoritățile de la Ierusalimul vor sprijini în continuare poporul ucrainean, însă prin loturi de ajutoare medicale și umanitare. Oficialul a spus că țara sa este în continuare alături de Ucraina, însă nu va susține violența și crimele de război.

"Vreau să fie clar că nu vindem arme Ucrainei", a transmis Gantz.

De curând, Ucraina a trimis o solicitare către guvernul Israelului pentru a li se livra arme moderne, lucru care le-a fost refuzat. Autoritățile de la Kiev spun că nu găsesc o explicație obiectivă pentru refuzul Ierusalimului de a coopera direct cu el. Ba mai mult, ministrul Apărării din Israel a refuzat să poarte o discuție la telefon cu omologul său din Ucraina, Oleksi Reznikov. Kievul spera ca discuția va putea face posibilă o cooperare militară între cele două state.

Zelenski a fost șocat de decizia autorităților din Israel

În urmă cu o lună, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că este șocat de faptul că Israelul nu a intervenit cu nici un ajutor pentru Ucraina de la începutul războiului cu Rusia. Volodimir Zelenski a sperat că Israelul va ajuta statul ucrainean cu armament, cu apărare aeriană, însă acest lucru nu s-a intâmplat în cele din urmă.

Sunt șocat. Nu înțeleg. Israelul nu ne-a dat nimic, nimic, zero... Înțeleg că trebuie să-și apere pământul, dar am primit informații că Israelul își exportă armele în alte țări. Au existat discuții cu conducerea Israelului, iar aceasta nu a ajutat Ucraina. De ce să nu ne dea apărare aeriană?”, a declarat președintele Ucrainei, în urmă cu o lună.

Citeste si:
Război Israel - Palestina: SUA forțează soluția celor două...
Război Israel - Palestina:...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 20 Octombrie 2022 - 04 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.