Premierul Liz Truss și-a anunțat demisia din funcția de prim-ministru al Marii Britanii, într-o declarație pe care a susținut-o chiar la intrarea în sediul din 10 Downing Street. Oficialul spune că va asigura interimatul până în momentul în care va fi ales un nou candidat, însă laburiștii își doresc alegeri anticipate.

Premierul britanic Liz Truss a demisionat

Prim-ministrul Marii Britanii, Liz Truss, a anunțat că demisionează din funcția sa de conducere. Aceasta a făcut anunțul joi, chiar la intrarea în sediul din 10 Downing Street în fața a zeci de reporteri. Oficialul spune că va asigura interimatul până când funcția va fi preluată de un alt candidat.

Liz Truss a spus în cadrul discursului său că a venit în funcția de prim-ministru "într-un moment de mare instabilitate economică şi internaţională". Aceasta susține că Marea Britanie a fost "ţinută pe loc prea mult timp de o creştere economică scăzută". Truss a fost aleasă de partidul său cu un mandat pentru a schimba această situaţie, însă se pare că nu a putut face față.

Retail jobs

Fostul prim-ministru a spus că Guvernul său "a obţinut rezultate în ceea ce priveşte facturile la energie" şi "a stabilit o viziune pentru o economie cu impozite reduse şi creştere economică ridicată, care să profite de libertăţile oferite de Brexit".

"Recunosc însă că, dată fiind situaţia, nu pot îndeplini mandatul pentru care am fost aleasă de Partidul Conservator", a mai spus ea în cadrul discursului său.

Premierul a declarat și că l-a anunțat pe Regele Charles al III-lea despre decizia sa de a renunța la funcție.

„Voi rămâne ca premier până când un succesor va fi ales”, și-a încheiat Truss anunțul.

Liz Truss a fost în funcția de premier timp de 44 de zile. Oficial, aceasta este prim-ministrul cu cel mai scurt mandat din istoria Marii Britanii.

Citeste si:
Firea îi cere demisia lui Nicușor Dan: „I-am atras atenţia, dar a...
Firea îi solicită demisia lui...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 20 Octombrie 2022 - 03 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.