Podul Kerci a fost surprins de o explozie puternică sâmbătă dimineață. Acesta traversează strâmtoarea dintre Marea Neagră și Marea Azov și leagă Crimeea de Rusia.

Explozie puternică pe podul Kerci care leagă Rusia de Crimeea

Întregul moment a fost fixat de camerele de înregistrare montate pe pod. Din imagini se observă cum un camion a explodat în momentul în care circula pe pod. Comitetul Național Antiterorism (CNA) din Rusia a anunțat că un camion a fost aruncat în aer chiar pe podul Kerci.

„La ora șase și șapte minute, pe partea auto a podului Crimeea dinspre partea peninsulei Taman , un camion a fost aruncat în aer, ceea ce a dus la aprinderea a șapte cisterne de combustibil ale unei garnituri de tren care se îndrepta spre peninsula Crimeea", se arată în raport.

În urma exploziei puternice două secțiuni ale podului s-au prăbușit parțial. Autoritățile din Crimeea au anunțat că nu s-au înregistrat victime în urma exploziei. Liderul regiunii, Serghei Aksenov a declarat că un sens de mers al podului auto este intact. Totodată, circulația rutieră pe pod a fost restricționată, iar navigația în strâmtoare continuă.

Consilierul prezidențial ucrainean Mikhailo Podolyak a afirmat că ceea ce s-a întâmplat pe podul Kerci din Crimeea este doar „începutul”.

„Crimeea, podul, începutul. Tot ceea ce este ilegal trebuie distrus, tot ceea ce a fost furat trebuie returnat Ucrainei, tot ceea ce este ocupat de Rusia trebuie alungat”, a scris pe Twitter.

Explozia este justificată de agresiunea Rusiei contra Ucrainei

De asemenea, ministerul apărării de la Kiev a transmis un mesaj în care menționează despre scufundarea crucișătorului Moskva.

„Crucișătorul cu rachete dirijate Moskva și Podul Kerci - două simboluri notorii ale puterii ruse în Crimeea ucraineană - au căzut. Ce urmează, rusnacilor?“

Generalul Philip Breedlove, care a ocupat funcția de comandant suprem al NATO pentru Europa din 2013 până în 2016, a afirmat că acesastă explozie asupra podului este justificată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.

Citeste si:
Cauza exploziei de la Călimănești. CNAIR: „Se dovedește că meseria...
Cauza exploziei de la...

„Câțiva oameni cu care am vorbit spun că distrugerea podului Kerci ar fi o lovitură uriașă pentru Rusia. Podul Kerci este o țintă legitimă”, a spus Breedlove în vară.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 8 Octombrie 2022 - 02 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.