Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a semnat marţi un decret prin care declară în mod oficial că negocierile dintre Moscova și Kiev sunt imposibile. Totodată, liderul ucrainean spune că există o soluție pentru ca aceste negocieri să aibă loc.

Zelenski consideră imposibile negocierile cu Putin. Liderul de la Kiev cere alt președinte

Decretul vine care rezultat a comentariilor liderului ucrainean făcute vineri după ce președintele rus Vladimir Putin a proclamat patru regiuni din Ucraina ocupate de forțele armate ruse drept parte a Rusiei în urma unor referendumuri. Occidentul și Kievul s-au revoltat la adresa acestor acțiuni și au declarat că aceasta este o farsă ilegitimă.

Zelenski a declarat că sunt imposibile negocierile dintre autoritățile de la Kiev cu autoritățile de la Moscova, atâta timp cât în fruntea statului se află Vladimir Putin, deoarece acesta nu ar merge la compromis, nu ar negocia și nici nu ar respecta vreo regulă deoarece scopul său este clar, distrugerea și acapararea Ucrainei.

„El (Putin) nu ştie ce sunt demnitatea şi onestitatea. Prin urmare, suntem dispuşi la un dialog cu Rusia, dar cu un alt preşedinte ale Rusiei”, a spus Zelenski vineri.

Retail jobs

Forțele armate ucrainene au reușit să opună rezistență defensivei ruse în sudul Ucrainei şi au extins o ofensivă rapidă în est, reușind să ia din nou sub control teritorii din zonele anexate de Rusia după invazia începută în februarie 2022.

În data de 7 octombrie, președintele Vladimir Putin va împlini vârsta de 70 de ani. Acesta a fost un personaj important în viața politică din Rusia în ultimele decenii. Potrivit modificărilor constituționale pe care le-a făcut anterior în calitate de președinte, acesta ar mai putea candida la postul de șef al statului încă de două ori. Astfel, ar exista posibilitatea ca Putin să rămână la cârma statului rus până în anul 2036.

Zelenski a anunțat eliberarea a două localități din regiunea Herson

Președintele Volodimir Zelenski a anunțat, duminică, faptul că armata ucraineană a eliberat două localități, anume Arhanhelske şi Mîroliubivka, din regiunea Herson.

Citeste si:
Zelenski:„Aproximativ 2.000 de localităţi mai trebuie eliberate de...
Zelenski: „Aproximativ 2.000...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 4 Octombrie 2022 - 02 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.