Liderul republicii ruse Cecenia, Ramzan Kadîrov, crede că Moscova ar trebui să ia în considerare folosirea de „arme nucleare de mică putere” în Ucraina, după retragerea rușilor din orașul strategic Liman. 

Ucraina: Liderul cecen Kadîrov crede că ar trebui folosite „arme nucleare de mică putere”

„După părerea mea, ar trebui luate măsuri mai drastice, până la declararea legii marţiale în zonele de frontieră şi utilizarea de arme nucleare de mică putere”, a scris Kadîrov într-o postare pe Telegram.

„Trebuie desfăşurată ''operaţiunea militară specială'' în sensul deplin al termenului, nu să ne distrăm jucându-ne', a adăugat liderul cecen, care a fost prezent vineri la Mocova pentru oficializarea anexării unor teritorii ucrainene la Rusia.

„Nu este necesar să ne luăm deciziile ţinând cont de ''comunitatea occidentalo-americană”, care a „acţionat mult împotriva noastră”, a mai scris Kadîrov.

Retail jobs

Într-un mesaj, acesta a afirmat că regretă că general-colonelul responsabil de operațiunile din jurul Limanului, Aleksandr Lapin „nu le-a furnizat comunicațiile, interacțiunea și aprovizionarea cu muniții necesare” soldaților implicați în apărarea acestui oraș, de unde forțele moscovite s-au retras sâmbătă în beneficiul ucrainenilor.

Liderul cecen, care conduce cu o mână de fier republica din Caucaz, a pus la îndoială lanţul de comandă. „Nepotismul în armată nu va conduce la nimic bun. Nu există loc pentru nepotism în armată, mai ales în momentele dificile”, a insistat el.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 2 Octombrie 2022 - 09 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.