Prezenţa PSD la guvernare reprezintă o garanţie că seniorii României nu vor fi uitaţi şi că interesele lor vor fi corect reprezentate în continuare, a declarat sâmbătă liderul social-democraţilor, Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu, despre prezența PSD la guvernare: reprezintă o garanție că seniorii României nu vor fi uitați

„Vârstnicii reprezintă o valoare a societăţii care poate contribui semnificativ la procesul de dezvoltare". Asta subliniază Rezoluţia ONU prin care data de 1 octombrie a fost desemnată ca Zi Internaţională a Persoanelor Vârstnice. Dacă generaţiile tinere au meritul de a promova schimbarea şi progresul societăţii, generaţia seniorilor are cu certitudine rolul de a conserva şi de a perpetua valorile fundamentale ale unei naţiuni, adică cele mai importante repere sociale şi morale ale noastre. Cele două categorii nu se concurează, ci se completează", a scris Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

El a precizat că „PSD are o legătură puternică cu seniorii României". „Tocmai de aceea protejarea lor în faţa crizelor multiple pe care le traversăm a reprezentat unul dintre cele mai puternice argumente pentru intrarea PSD la guvernare. Fiecare pachet de măsuri promovat de PSD a conţinut măsuri dedicate acestei categorii, pe lângă programele de susţinere a economiei naţionale şi de protejare a locurilor de muncă. Traversăm o perioadă grea, dar prezenţa PSD la guvernare reprezintă o garanţie că seniorii României nu vor fi uitaţi şi că interesele lor vor fi corect reprezentate în continuare în actul de guvernare. La mulţi ani tuturor seniorilor României", a transmis Marcel Ciolacu.

Ziua internațională a persoanelor vârstnice este marcată anual, pe data de 1 octombrie, cu scopul de a promova drepturile acestora, prin încurajarea de a participa activ la viaţa economică, politică, socială şi culturală, dar şi pentru promovarea unei imagini pozitive a îmbătrânirii, lipsită de discriminare, prin incluziune socială.

Instituită la 14 decembrie 1990 de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), în baza Rezoluţiei nr. 45/106, sărbătoarea vârstnicilor a fost iniţiată în 1982. Atunci a fost elaborat un Plan internaţional de acţiune privind ajutorarea persoanelor în vârstă, adoptat de către Adunarea Mondială privind Îmbătrânirea şi aprobat de către Adunarea Generală a ONU, potrivit site-ului www.un.org, citat de Agerpres.

Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 1 Octombrie 2022 - 11 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.