Orașul Odesa din sudul Ucrainei a fost din nou lovit de drone iraniene folosite de forțele armate rusești. Anunțul a fost făcut de autoritățile militare din Ucraina.

Odesa, atacată cu drone iraniene

Duminică, asupra orașului port din sudul Ucrainei, Odesa, a fost săvârșit un atac cu drone iraniene. Una dintre acestea a fost doborâtă și nu au fost înregistrate victime, a anunțat comandamentul operaţional sud al armatei ucrainene. De asemenea, purtătoare de cuvânt, Natalia Gumeniuk, a declarat că „este vorba de drone iraniene”.

Acesta este al doilea atac rusesc cu drone iraniene în ultimele două zile asupra orașului Odesa. Atentatul de vineri a provocat și pierderi de vieți omenești, doi civili au murit. În urma acestui atac, situația dintre Kiev şi Teheran s-a tensionat și mai mult.

Vineri, armata ucraineană a anunţat că a distrus o dronă iraniană Shahed-136 care plana deasupra Mării Negre şi o altă dronă care tot era realizată de iranieni, Mohajer-6, însă se afla în altă zonă. Bilanţul iniţial al ataculurilor cu dronele a fost de o singură persoană decedată, însă ulterior s-a mai înregistrat o persoană.

După cele întâmplate, Ucraina a anunţat că va „reduce semnificativ” prezenţa diplomatică a Iranului în ţară, drept consecință pentru livrarea de drone către Moscova și atacurilor săvârșite la adresa teritoriului și poporului ucrainean.

Teheranul a transmis că regretă această decizie „bazată pe informaţii nefondate transmise de propaganda presei străine” împotriva Iranului.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 25 Septembrie 2022 - 04 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.