Venezuela a anunțat că este pregătită să aprovizioneze piața mondială cu petrol și gaze în aceste timpuri dificile și în urma conflictului cu Rusia, țara care asigura în cea mai mare parte țările din Europa.

Venezuela este gata să livreze gaz și petrol pe piața mondială

Președintele Venezuelei, Nicolás Maduro, a declarat că statul este în stare să aprovizioneze piața mondială de petrol și gaze, în coordonare cu alianța OPEC+, condusă de Arabia Saudită și Rusia. Venezuela deține cele mai mari rezerve de țiței din întreaga lume.

Venezuela este gata și pregătită să își îndeplinească rolul și să aprovizioneze piața de petrol și gaze cu petrolul și gazele de care economia mondială are nevoie (…) în coordonare cu OPEC+”, a declarat președintele.

Liderul statului împreună cu secretarul general al OPEC, Haitham al-Ghais, se află într-o vizită în Caraibe. Acesta a afirmat că Venezuela și-a recuperat în mare parte industria petrolieră din mâinile corupției unei mafii care i-a distrus structura fundamentală de moralitate și funcționare”. Președintele a mai adăugat că țara este gata să își crească progresiv și rapid” producția de produse rafinate și de îngrășăminte.

Venezuela are o ofertă foarte importantă în ceea ce privește calitatea și cantitatea de îngrășăminte pentru frații noștri din lume – pentru Columbia, Peru, Republica Dominicană și pentru toți cei din lume care au nevoie de îngrășăminte de calitate la un preț bun”, a spus el.

Maduro spune că războiul declanșat de Rusia în Ucraina a dus la stabilirea unui haos și oamenii au luat-o razna, iar ce ține de partea cu alimentarea cu petrol s-a ajuns la o instabilitate. Autoritățile diferitor țări încearcă disperați să caute soluții în acest sens pentru a evita parteneriatele cu Rusia.

Europa este condamnată să piardă în toate aspectele sale economice și energetice și în toate dimensiunile sale”, a adăugat el.

Citeste si:
Reuters: G7 va plafona prețul petrolului rusesc. De când va intra...
Reuters: G7 va plafona prețul...

Recent, Ghais a declarat că Venezuela va avea un rol important în satisfacerea cererii mondiale de energie, despre care a menționat că va crește considerabil în următoarele două decenii. Ghais a efectuat o primă vizită în Venezuela după ce acesta a fost numit secretar general al OPEC în ianuarie.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 15 Septembrie 2022 - 01 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.