Ministrul Energiei din Elveția, Simonetta Sommaruga, le recomandă cetățenilor să facă duș în doi pentru a economisi energia electrică. Aceasta respinge criticile oamenilor la adresa campaniei de economisire a electricității. Oficialul spune că dușul în doi poate să nu mai fie atât de confortabil de la o anumită vârstă, însă acesta trebuie luat în serios în această perioadă de criză.

Ministrul Energiei din Elveția recomandă dușul în doi

Ministrul Energiei din Elveția, Simonetta Sommaruga, a declarat în cadrul unui interviu că oamenii trebuie să respecte măsurile impuse de stat pentru a economisi energia electrică și pentru a trece peste sezonul rece cât mai ușor posibil.

Oficialul le recomandă cetățenilor să reducă căldura în case, să stingă luminile după ce își încheie programul de muncă, să scoată din priză aparatele electronice pe care nu le folosesc în acel moment. Acestea sunt doar câteva măsuri care sunt menite pentru a economisi curentul electric. De asemenea, ministrul a recomandat ca oamenii să facă duș în doi. Oamenii s-au amuzat copios după această declarație, unii făcând glume care mai de care la acest subiect. Ministrul însă afirmă că ea este destul de serioasă legat de această măsură, chiar dacă nu este o tehnică tocmai comodă pentru toată lumea.

"Știu că dușul în doi nu mai este confortabil pentru toată lumea după o anumită vârstă", a menționat oficialul după ce mai multă lume a făcut glume la această temă.

Simonetta Sommaruga a menționat că și ea a început să economisească energia electrică prin diferite metode, mai ales la locul de muncă.

"Stingem toate luminile când terminăm lucrul. Se pot deconecta toate dispozitivele de la rețea printr-o apăsare de buton", a mai spus ea.

Ministrul Energiei nu a fost de acord cu criticile care au afirmat că această campanie de economisire a energiei electrice ar fi venit mult prea târziu. Sommaruga este sigură că totul este la locul și la momentul potrivit, iar oamenii nu au decât să înceapă să pună în aplicare noile recomandări pentru a evita aprofundarea crizei energetice.

"Campania noastră a venit exact la momentul potrivit. Oamenii s-au întors din vacanță. Și în curând va începe sezonul rece. Este o perioadă dificilă pentru toată lumea. Rusia duce un război energetic împotriva Europei și, prin urmare, și împotriva Elveției", spune Sommaruga.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 14 Septembrie 2022 - 03 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.