Criza curentului electric a afectat sute de țări dintr-un colț al lumii până în celălalt. Marile orașe ale lumii au anunțat că vor recurge la metode de economisire a curentului electric. Paris, Viena și Shanghai vor stinge lumina pe timpul nopții pentru a evita consumul exagerat de curent electric.

Marile orașe din lume vor renunța la iluminarea pe timp de noapte pentru a economisi curent

Criza energetică a pus în dificultate multe țări. Parisul a decis să fie iluminat mai puțin pentru a economisi din curentul electric consumat. Astfel, capitala dragostei nu va mai fi atât de romantică noaptea. Parisul a hotărât că această măsură poate servi drept exemplu și pentru alte orașe ale lumii pentru a recurge la economisirea energiei electrice.

Austria este țara care a avut de suferit cel mai mult din cauza crizei energetice. Autoritățile au de gând să dea un decret pentru ca energia electrică să fie întreruptă pe timpt de noapte în toată ţara, începând cu ora 22. În această decizie sunt vizate clădirile publice, panourile publicitare, vitrinele şi centrele comerciale. Se va păstra doar iluminatul stradal. Simbolurile naţionale din Viena, precum Hofburg, de asemenea va fi afectat de consumul de energie electrică.

Și la Paris se sting parțial luminile. Începând de marţi, Turnul Eiffel nu va mai fi iluminat începând cu ora 23.45. Dacă până acum acesta era plin de spelndoarea luminilor nopți întregi, acum turiștii îl pot admira doar ore limitate.

„Este un gest simbolic - a anunţat Françoise Martin, preşedintele companiei care administrează turnul - de a încuraja toţi cetăţenii să economisească energie”.

Nici Shanghai nu rămâni indiferent față de criza energetică. Timp de două zile pe săptămână, luni şi marţi, orașul va renunța la iluminatul pe timp de noapte. Administrația orașului a decis să renunțe și la o parte din iluminatul stradal.

De asemenea, această decizia nu a fost influențată doar de criza energetică, ci şi de seceta care a continuă şi de creşterea temperaturilor, aspecte care au jucat un rol important în această hotărâre și care au pus sub presiune puterea reţelei electrice în întreaga regiune.

Citeste si:
Se scumpește factura la curent. Cât vor plăti românii pentru...
Se scumpește factura la...

Se așteaptă ca și alte orașe ale lumii să recurgă la astfel de metode sau altele doar pentru a putea economisi din energia electrică.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 13 Septembrie 2022 - 03 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.