Charles al III-lea a devenit noul Rege al Marii Britanii, în urma decesului mamei sale, regina Elisabeta a II-a. Viața de la palat este plină de lux, dar totodată și plină de responsabilități. Multe lucruri se cunosc despre noul rege, însă mai puțin se știe despre pasiunile și plăcerile acestuia. Iată 10 lucruri preferate ale Regelui Charles al III-lea,

Echipa de fotbal: Burnley FC

Regele a început să fie fanul Clarets în urmă cu 10 ani când a făcut muncă de caritate în orașul Lancashire. Acesta a primit un abonament VIP pentru fostul club din prima ligă. În 2012, el a mărturisit că a vrut „să regenereze și să crească aspirațiile și stima de sine în acea parte a lumii”.

Vacanță: Insula Corfu din Grecia

În urma unei vizite pe insula Corfu, Charles a explicat că: „Am Grecia în sânge și de mult timp sunt fascinat de cultura și istoria ei străveche.”

Cântec: Lulu’s Back in Town
Piesa Lulu’s Back in Town din 1935, cântat de Dick Powell, îi trezește amintiri legate de bunica sa.

Gustare: Ou fiert
Se spune că regele iubește să mănânce zilnic câte ouă fierte și îi place ca acestea să fie fierte exact șapte minute.

Retail jobs

Instrument muzical: Violoncel
Pe vremea când era student la Trinity College, Cambridge, Charles al III-lea cânta la violoncel.

Vehicul: Aston Martin DB6 Volante
Regele a primit în dar la aniversarea a 21 de ani preferatul său automobil Aston Martin de la mama sa, Regina Elisabeta a III-a. Acesta a fost transformat pentru a funcționa cu biocombustibil.

Așezare: Transilvania
A doua casă a lui Charles este regiunea Transilvania din România. Această zonă este de o frumusețe rară în sânul naturii pure. Se spune că familia regală ar fi înrudită cu Vlad Țepeș.

Băutură: Whisky Laphroaig
Băutura preferată este un pahar de whisky – mai exact Laphroaig, din insula Islay, de pe coasta de vest a Scoției.

Fructe: Prune
Fructele culese din grădina de la proprietatea sa din Highgrove sunt cele mai îndrăgite de rege. Potrivit fostului bucătar regal Darren McGrady, prunele sunt fructele preferate a lui Charles al III-lea.

Citeste si:
Banca Angliei va înlocui portretul Reginei Elisabeta a II-a de pe...
Banca Angliei va înlocui...

Mâncare: Risotto cu ciuperci
Risotto cu ciuperci și miel este mâncarea preferată a regelui. Ciupercile însă trebuie dă fie doar cele de pe proprietatea sa.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 11 Septembrie 2022 - 03 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.