Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a transmis un mesaj ucrainenilor cu ocazia Zilei Independenței Ucrainei. Statul marchează 31 de ani de independență. Liderul de la Kiev a spus că această grea încercare pentru Ucraina este un motiv în plus de a fi și mai unită și puternică.

Zelenski a transmis un mesaj de Ziua Independenței

Volodimir Zelenski a transmis un mesaj de felicitare cu ocazia Zilei Independenței în discursul video de 6 luni de la invazia Rusiei din 24 februarie. Șeful statului a spus că acest război a fost o renaștere pentru țara sa, iar războiul se va încheia atunci când Ucraina va învinge.

"O nouă națiune a apărut în lume pe 24 februarie, la ora 4 dimineața. Nu s-a născut, ci a renăscut. O națiune care nu a plâns, nu a țipat și nu s-a speriat. Una care nu a fugit. Nu a renunțat. Și care nu a uitat", a spus Zelenski.

Liderul de la Kiev a apărut în hainele verzi specifice militarilor, în fața monumentului central al Kievului care marchează independența față de Uniunea Sovietică.

"Ce înseamnă pentru noi sfârșitul războiului? Obișnuiam să spunem: pace. Acum spunem: victorie", a mai spus liderul de la Kiev.

Chiar dacă ucrainenii au ajuns să fie împrăștiați prin toate colțurile lumii din cauza războiului declanșat de Rusia sau se află pe diferite câmpruri de luptă, toți ei își doresc, luptă și speră ca într-o zi pacea să revină la ei acasă.

”Sărbătorim această zi în locuri diferite. Unii sunt în tranșee și batalioane, în tancuri, pe mare și în aer. Unii luptă pentru independență în prima linie. Unii sunt pe drumuri, în mașini, în trenuri și camioane. Și unii sunt pe smartphone sau pe calculator. De asemenea, ei luptă pentru independență, strângând bani pentru ca cei de pe drumuri să aibă ce să le ducă celor din prima linie.”, a mai transmis Zelenski.

Această zi a independenței este sărbătorită de ucraineni în diferite circumstanțe, însă aceștia continuă să fie optimiști, puternici și să se roage pentru victoria poporului său.

Citeste si:
Planul de pace în 10 puncte a lui Zelenski. Putin: „Ucraina poate...
Planul de pace în 10 puncte...

„Sărbătorim această zi în circumstanțe și condiții diferite și chiar pe fusuri orare diferite, dar cu un singur scop - să păstrăm independența Ucrainei și să obținem victoria. Suntem uniți împreună. La mulți ani de Ziua Independenței, Ucraina!”, a mai spus Zelenki.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 24 August 2022 - 02 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.