Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a venit cu o reacție după ce fiica ideologului Aleksandr Dughin care susţine războiul din Ucraina, a fost omorâtă în urma unui atentat cu bombă. Liderul de la Kremlin spune că aceasta este „o crimă josnică”.

Vladimir Putin, despre moarte Dariei Dughin, fiica ideologului Aleksandr Dughin

Șeful statului rus a afirmat că această crimă este una josnică, plină de cruzime și lipsită de omenie față de o persoană nevinovată.

„O crimă josnică, plină de cruzime, a curmat prematur viaţa Dariei Dughina, o persoană strălucitoare şi talentată, dotată cu o inimă cu adevărat rusă", a declarat Putin într-un mesaj de condoleanţe dedicat apropiaţilor tinerei omorâte sâmbătă.

Putin a mai spus că Daria și-a onorat cu demnitate profesia și dragostea față de diverse domenii, fiind o adevărată patrioată a poporului rus.

„Ca jurnalistă, om de ştiinţă, filosof şi corespondent de război, ea a servit poporul şi patria cu sinceritate, ilustrând prin faptele sale ce vrea să însemne o patrioată rusă", a adăugat Putin.

Fiica ideologului Aleksandr Dughin, Daria Dughin, în vârstă de 30 de ani, a decedat sâmbătă noapte în urma unui atentat cu bombă care se presupune că îl avea drept țintă pe tatăl acesteia.

Tânăra se afla în mașină în momentul când s-a produs explozia, aceasta decedând pe loc. Martorii oculari au declarat că mașina a explodat în timp ce femeia conducea mașina.

Ținta atentatului ar fi fost Aleksandr Dughin

Propaganda de la Moscova susține că de fapt acest atentat cu bombă ar fi fost organizat pentru tatăl Dariei, Aleksandr Dughin. Acesta ar fi mers cu un alt automobil, decizie ce i-a salvat viața.

Aleksandr Dughin este un cunoscut filosof şi publicist conservator rus, unul dintre propagandiştii ideologiei 'lumii ruse' şi ai neoeurasianismului. Acesta susține dominaţia Rusiei asupra altor țări, se opune relațiilor cu SUA şi NATO și susține influența rusă asupra altor state.

Citeste si:
Cauza exploziei de la Călimănești. CNAIR: „Se dovedește că meseria...
Cauza exploziei de la...

Din anul 2014, ideologul Dughin este inclus pe lista de sancțiuni UE, iar din 2015 pe listele de sancţiuni ale SUA şi Canada pentru că s-ar fi implicat în anexarea Crimeii de către Rusia. Și fiica sa era inclusă pe lista de sancțiuni deoarece acesta îi împărtășea ideile.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 22 August 2022 - 07 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.