Autoritățile din Portugalia au declarat stare de alertă până marți din cauza incendiilor de vegetație provocate de temperaturile caniculare. Acesta este al treilea val de căldură care lovește teritoriul țării de la începutul lunii iulie. Din cauza temperaturilor extreme mai multe țări se ciocnesc de incendiile de vegetație.

Portugalia, stare de alertă din cauza incendiilor de vegetație

Incendiile declanșate în ultima perioadă în Portugalia din cauza temperaturilor extreme au motivat autoritățile să declare stare de alertă până marți. Luni dimineața în jur de 1.800 de pompieri au fost mobilizaţi pentru a ajuta la stingerea incendiilor izbucnite în diferite zone ale țării.

Cea mai afectată regiune de incendiile de vegetație este zona Vila Real din nordul extrem al ţării. Flăcările se extind cu repeziciune în interiorul unei zone de munte unde accesul este extrem de dificil.

Starea de alertă aprobată de Guvernul de la Lisabona limitează accesul cetățenilor în păduri şi interzice utilizarea maşinilor sau organizarea de spectacole pirotehnice pentru a evita declanșarea unor noi incendii. Totodată, starea de alertă urmărește consolidarea nivelului de mobilizare al echipelor de salvare şi capacitatea lor de a interveni în astfel de situații critice.

Incendii de vegetație în Franța, Grecia, China

Institutul meteorologic portughez (IPMA) a anunțat pentru ziua de luni și marți temperaturi în jur de 40 de grade Celsius în regiunile din centrul ţării. În 2022, Portugalia se confruntă cu temperaturi caniculare și o secetă severă. De asemenea, luna iulie din acest an a fost înregistrată ca fiind cea mai călduroasă lună iulie din ultimul secol.

De la începutul anului, în jur de 94.000 de hectare au fost cuprinse de flăcări din cauza secetei. În anul 2017, Portugalia a trecut prin incendii de vegetație la fel de groaznice, unde 100 de persoane și-au pierdut viața. Din păcate, nu doar Portugalia se confruntă cu incendiile de vegetație.

Temperaturile extreme au declanșat incendii și în Grecia, Franța, China. Pompierii luptă zi și noapte cu flăcările, s-au evacuat și zone întregi pentru a evita posibile tragedii. O echipă de pompieri români au fost trimiși în Franța pentru a da o mână de ajutor autorităților și pentru a face față incendiilor care se răspândeau cu repeziciune.

Citeste si:
CNSU a declarat stare de alertă în județul Vrancea din cauza zăpezii
CNSU a declarat stare de...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 22 August 2022 - 07 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.