Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a demis șefii serviciilor de securitate a patru regiuni din țară. Decizia liderului de la Kiev vine la mai puțin de o lună de la demiterea șefului serviciului național de spionaj (SBU) și a procurorului general.

Zelenski a demis șefii serviciilor de securitate din patru regiuni din Ucraina

Președintele Volodimir Zelenski a semnat decretele de concediere a șefilor filialelor Serviciului de Securitate al Ucrainei din Kiev și regiunile Kiev, Ternopil și Lviv.

Şeful Serviciului Național de Spionaj al regiunii Lviv, Artem Bondarenko, a fost însă numit în funcția de șef al filialei din Kiev.

Cu doar o lună în urmă, liderul de la Kiev a semnat decretele prin care șeful Serviciului de Securitate de Stat și procurorul general al Ucrainei, au fost demiși din funcție. Zelenski a decis să îi demită pe cei doi pe motiv că nu și-au îndeplinit obligațiunile pe timp de criză în țară.

Șeful statului ucrainean a afirmat că oficiali din instituţiile conduse de Ivan Bakanov și Irina Venediktova lucrau atunci împotriva Ucrainei în teritoriile ocupate de Rusia, lucru care l-a făcut să se îndoiască de calităţile lor de a coordona două instituții importante ale statului în plin conflict militar.

Retail jobs

"Am venit, am înţeles şi l-am concediat pe şeful Serviciului de Securitate al Ucrainei din regiunea Harkov pentru faptul că nu a lucrat la apărarea oraşului încă din primele zile ale războiului, ci s-a gândit doar la el însuşi", a declarat Zelenski.

Președintele Volodimir Zelenski cere comunității internaționale să reacționeze în cazul centralei de la Zaporojie

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a cerut joi comunităţii internaţionale să reacţioneze imediat pentru a determina plecarea ruşilor de la centrala nucleară de la Zaporojie, pe care au ocupat-o şi care este ţintă a bombardamentelor.

„Întreaga lume trebuie să reacţioneze imediat pentru a-i alunga pe ocupanţii centralei de la Zaporojie", cea mai mare din Europa, situată în sudul Ucrainei şi ocupată de trupele ruse din 4 martie, a spus preşedintele ucrainean în discursul său video zilnic.

Citeste si:
Lukaşenko: „Ucraina încearcă să târască statele membre NATO în război”
Lukaşenko: „Ucraina încearcă...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 15 August 2022 - 06 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.