Deputatul rus Mihail Șeremet care reprezintă Crimeea în Duma de Stat a propus crearea unui nou bloc de țări după modelul Uniunii Republicilor Sovietice Socialiste. Ideea deputatului este de a contracara expansiunea şi agresiunea occidentală.

Un deputat rus a propus crearea unui bloc de țări după modelul URSS

„URSS descuraja NATO în dorinţa sa de a-şi aservi şi coloniza lumea întreagă. Consider oportună revenirea la un sistem colectiv de unificare benevolă a unor state suverane într-un bloc militaro-politic şi economic, capabil să contracareze efectiv expansiunea şi agresiunea occidentală”, a declarat deputatul rus.

Deputatul rus a mai spus că prototipul noii confederaţii ar putea fi Uniunea Sovietică, iar această uniune ar putea ajuta țările să-şi păstreze şi să-şi consolideze suveranitatea pe care SUA încearcă să o distrugă. Parlamentarul rus a subliniat că noul bloc ar putea depăşi graniţele fostei URSS, ca dimensiune.

Se prevede ca noul bloc să fie o reuniune de țări care vor avea drepturi egale, unde se va respecta suveranitatea şi cultura fiecărui membru. Ultimul lider sovietic Mihail Gorbaciov a declarat luna trecută că actualul preşedinte rus Vladimir Putin i-a distrus moştenirea prin declanşarea războiului în țara vecină, Ucraina.

La începutul invaziei ruse din Ucraina se specula că planurile forțelor armate ruse nu s-ar opri doar aici și că de fapt, Rusia urmărește restabilirea URSS.

Ce spune Putin despre renașterea URSS

La rândul său, preşedintele rus Vladimir Putin, pentru care căderea URSS la începutul anilor '90 a fost cea mai mare tragedie geopolitică a secolului XX, a declarat anul trecut că renașterea URSS este inutilă şi inoportună. Rusia s-ar putea ciocni de problemele sociale care ar fi imposibil de rezolvat.

Tot atunci, liderul de la Kremlin își compara politica sa cu cea a ţarului Petru cel Mare.

„Tocmai am vizitat o expoziţie dedicată celei de-a 350-a aniversări a lui Petru cel Mare. Este uimitor, dar aproape nimic nu s-a schimbat. (...) El recupera şi întărea ţara”, a spus preşedintele rus.

Citeste si:
Planul de pace în 10 puncte a lui Zelenski. Putin: „Ucraina poate...
Planul de pace în 10 puncte...

URSS a luat naștere în anul 1922 și a luat sfârșit în anul 1991. Iosif Vissarionovici Stalin a fost primul om politic care a condus URSS.

În dimineața zilei de 24 februarie, Rusia a invadat Ucraina sub pretextul de denazificare și demilitarizare a teritoriului. Timp de mai bine de 5 luni Ucraina și Rusia se află într-un conflict militar, care pare că nu mai are sfârșit. Acest război a afectat o lume întreagă, în special țările din Europa.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 9 August 2022 - 02 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.