Autoritățile din China au început exercițiile militare în jurul Taiwanului, după ce președintele Camerei Reprezentanților din SUA, Nancy Pelosi, a efectuat o vizită în Taiwan.

China a început exercițiile militare în jurul Taiwanului

Radiodifuzorul de stat CCTV a transmis că în jurul orei prânzului, China a început să facă exerciții militare în jurul Taiwanului. Pentru aceste exerciții au fost alese 6 zone din jurul insulei, iar în această perioadă este interzisă intrarea în zonele maritime și spațiul aerian.

„De la ora 12:00 astăzi până la ora 12:00 [04:00 GMT] pe data de 7, Armata Populară de Eliberare desfășoară un important exercițiu militar de antrenament și a organizat trageri reale. În timpul acestor exerciții reale de luptă, au fost selectate șase zone importante din jurul insulei și, în această perioadă, toate navele și aeronavele nu trebuie să intre în zonele maritime și spațiul aerian relevante”.

Cele șase zone în care au loc exercițiile militare înconjoară insula și, uneori, se suprapun cu apele teritoriale din Taiwan. Unele dintre zone se află în apropierea porturilor cheie, iar autoritățile din Taiwan au învinuit China că desfășoară o blocadă în jurul insulei.

„Comandamentul Teatrului de Est al Armatei Populare de Eliberare a Chinei a desfășurat joi exerciții militare și activități de antrenament la scară largă, inclusiv exerciții cu focuri reale în jurul insulei Taiwan”, a adăugat radiodifuzorul.

Ministerul Apărării din Taiwan a declarat forțele armate ale țării „operează ca de obicei” și are în vizor împrejurările pentru a menține situația sub control în caz de orice. Taiwanul a declarat că nu au în plan un atac, însă nu vor ceda când vine vorba de integritatea statului lor.

Citeste si:
Statele Unite „nu vor permite” Chinei să izoleze Taiwanul, afirmă...
Statele Unite „nu vor...

„Nu urmărim nicio escaladare, dar nu ne retragem atunci când este vorba de securitatea și suveranitatea noastră”, a declarat ministerul.

Nancy Pelosi, în vârstă de 82 de ani, este cel mai înalt oficial ales american care a făcut o vizită în Taiwan în ultimii 25 de ani. Vizita oficialului nu a fost susținută oficial de administrația președintelui Joe Biden și care a menționat că nu are control asupra deciziilor lui Pelosi.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 4 August 2022 - 12 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.