Purtătorul de cuvânt al președintelui rus Vladimir Putin, Dmitri Pescov, a declarat că Rusia ar fi gata să se așeze la masa negocierilor pentru pace cu Ucraina, însă în baza unor condițiilor sale.

Rusia este gata să meargă la negocieri de pace cu Ucraina

Anunțul despre intenția Rusiei de a negocia cu Ucraina a fost făcut de către Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui rus Vladimir Putin.

"Este adevărat, Rusia este pregătită pentru o soluție negociată în propriile noastre condiții", a afirmat Peskov.

Oficialul a răspuns la o întrebare legată de vizita fostului cancelar german Gerhard Schroder la Moscova. După această vizită, politicianul social-democrat a declarat că Rusia își dorește o "soluție negociată" la conflictul cu Ucraina. Fostul cancelar a mai menționat că a avut o întâlnire cu președintele rus, Vladimir Putin, săptămâna trecută.

"Vestea bună este că Moscova vrea o soluție negociată", a spus Schroder într-un interviu acordat săptămânalului "Stern".

Care sunt condițiile Kremlinului

Potrivit lui Peskov, condițiile Rusiei pentru ca războiul să înceteze sunt cunoscute deja, fiind anunțate și anterior la rundele de negocieri. Atunci, delegația ucraineană nu a fost de acord cu propunerea oficialilor ruși și au refuzat negocierea.

"Aceste condiții au fost convenite la Istanbul de către negociatorii ambelor părți. După aceea, partea ucraineană a respins consensul și a abandonat calea negocierilor", a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului, referindu-se la ultima întâlnire dintre reprezentanții Rusiei și Ucrainei, desfășurată în Turcia, în luna martie.

La negocierile dintre delegația rusă și delegația ucraineană care au avut loc în luna martie la Istanbul a fost menționat ca Ucraina să își declare neutralitatea, în baza unui sistem de garanții de securitate asumat de mai multe țări, și să interzică prezența oricăror baze militare străine pe teritoriul său.

Citeste si:
Va candida sau nu Vladimir Putin la alegerile prezidențiale din 2024
Va candida sau nu Vladimir...

Secretarul Consiliului pentru Securitatea Națională și Apărare de la Kiev, Oleksii Danilov, a declarat anterior că armata din Ucraina trebuie mai întâi să câștige războiul de pe câmpul de luptă înainte de a se așeza la masă cu delegații de la Moscova și să înceapă negocierile pentru a sfârși acest conflict militar.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 3 August 2022 - 04 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.