Următoarele alegeri prezidențiale din Rusia vor avea loc în anul 2024. Cu această ocazie, actualul președinte al statului rus, Vladimir Putin, a fost întrebat dacă va candida sau nu pentru un nou mandat.

Va candida sau nu Putin la alegerile prezidențiale din 2024

Purtătorul de cuvânt al președinției rus, Dmitri Peskov, a fost întrebat dacă Vladimir Putin a luat o decizie în ceea ce privește alegerile prezidențiale ce vor avea loc în 2024. Va candida sau nu actualul lider de la Kremlin pentru un nou mandat.

„NU”, a fost răspunsul oferit de Peskov când a fost întrebat dacă Putin a luat o decizie cu privire la viitoarele alegeri. O publicație din Rusia relata la sfârşitul lunii octombrie că Moscova ar fi început deja pregătirile pentru alegerile prezidenţiale din 2024. De asemenea, s-a presupus și că Vladimir Putin va lupta pentru un nou mandat.

Responsabilii de politica internă de la Kremlin deja au început să aibă reuniuni cu experţi cu privire la campania electorală din 2024. În condițiile în care la moment Rusia este implicată într-un război, iar populația este din ce în ce mai indignată de politica lui Putin, există o mică speranță pentru populație că liderul de la Moscova nu va mai reveni pentru un alt mandat.

Retail jobs

Putin poate fi președinte până în 2036

În anul 2020, 77,92% din populația rusă a votat revizuirea Constituţiei, lucru care acum îi permite actualului președinte, Vladimir Putin, să rămână în fruntea statului până în 2036.

Unul dintre cele mai controversate amendamentele stipulează că Vladimir Putin are opţiunea a două mandate suplimentare după finisarea celui actual în 2024. Prin urmare, Putin va putea rămâne în funcția de președinte al țării până în 2036, când acesta va împlini vârsta de 84 de ani.

Pentru prima oară, Vladimir Putin a obținut primul său mandat de premier al Rusiei la data de 9 august 1999. Liderul de la Moscova a înregistrat un scor fabulos la alegerile din 2018, ocupând funcția de președinte al țării timp de șase ani. Ani la rând acesta a colaborat cu Dmitri Medvedev, care acum ocupă funcția de vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, însă în trecut a fost și el președinte al Rusiei sub îndrumarea lui Putin. „Domnia” lui Putin persistă deja de aproape un sfert de secol. Cel mai longeviv dictator în Rusia a fost Josif Stalin.

Citeste si:
Medvedev: „Incidentul din Polonia arată că Occidentul se apropie de...
Medvedev: „Incidentul din...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 2 Noiembrie 2022 - 03 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.