Un vânzător ambulant nigerian, în vârstă de 39 de ani din Civitanova Marche, oraș de pe coasta de est a Italiei, a fost atacat şi omorât în bătaie de un italian de 32 de ani, în plină zi. Deși crima a avut loc pe o stradă aglomerată, nimeni nu a intervenit.

Această crimă, comisă în plină zi, într-un oraş din Italia, a provocat un val de indignare în această ţară, mulţi exprimându-şi revolta faţă de faptul că nimeni nu a intervenit pentru a ajuta victima, relatează agenția dpa, preluată de Agerpres. Mai multe persoane au filmat scenele șocante, iar unii trecători au declarat, ulterior, că au intervenit, dar nu au reușit să îl oprească pe criminal.

Crima ce a îngrozit Italia. Nimeni nu a intervenit pentru a salva victima

Patru persoane au asistat la uciderea lui Alika Ogorchukwu, scrie Il Giornale. Ce au declarat ele anchetatorilor?

"Am încercat să-l opresc dar nu am putut. Eram patru persoane: o doamnă în vârstă, o fată, un bărbat în vârstă cu câinele și eu. Cum am fi putut să-l oprim pe acel bărbat ?", spune unul dintre martori.

Vineri după amiză, Mariano M. se afla la câțiva pași de locul crimei.

"Mă aflam în stația de autobuz, cu spatele la stradă, nu observasem nimic, până când nu am auzit țipetele lui Alika. M-am întors și l-am văzut pe Ferlazzo ( atacatorul, Filippo Ferlazzo - n.r.), care îl lovea cu cârja. I-am strigat lui Ferlazzo să se oprească: Îi strigam: "oprește-te, îl omori", apoi m-am apropiat de el și am dat cu piciorul în cârja cu care îl lovea pe Alika. Inutil, pentru că Ferlazzo îl omorâse cu mâinile goale. Apoi, s-a ridicat și a plecat", a explicat bărbatul pentru ziarul La Repubblica, potrivit Hotnews.ro.

Mariano este cel care a alertat poliția.

"Când l-am văzut plecând pe Ferlazzo, după ce îl omorâse pe bietul vânzător ambulant, m-am temut că nu vor ajunge la timp să-l aresteze. Aşa că, de îndată ce am văzut apropiindu-se mașina poliţiei, m-am aruncat în mijlocul străzii s-o opresc".

Citeste si:
Claudia Pătrășcanu luptă pentru custodie. Scandalul dintre ea și...
Claudia Pătrășcanu luptă...

Printre persoanele care au asistat la crimă se numără şi o moldoveancă de 28 de ani. Ea a filmat întreaga scenă cu telefonul mobil și a predat filmarea poliției.

"Eram terifiată în fața acelei scene în care Ferlazzo îl bătea pe cerșetor. Eram împietrită de frică. Am filmat totul cu telefonul mobil pentru a-i arăta mamei mele, am filmat îngrozită", a spus ea la secția de poliție.

Criminalul a spus că nigerianul i-ar fi hărțuit iubita

Arestat de polițiști la scurt timp după crimă, Filippo Ferlazzo a mărturisit că Alika, un vânzător ambulant care vindea batiste și alte mărunțișuri, i-ar fi cerut un euro și a facut remarci nepotrivite la adresa iubitei sale, fapt ce l-a înfuriat. El a luat cârja pe care se sprijinea victima și a lovit-o cu sălbăticie până când și-a dat ultima suflare.

Citeste si:
Țările care au cea mai bună mâncare în 2022. Pe ce loc se...
Țările care au cea mai bună...

Alika Ogorchukwu avea 39 de ani, era căsătorit și avea un copil de 8 ani. Soția lui cere acum să se facă dreptate. "Acum, singurul lucru pe care îl vreau este dreptate pentru soțul meu", a spus Charity Oriachi, soția lui Alika, rămasă singură cu fiul lor.

Într-un comunicat postat pe Facebook, preşedintele regiunii italiene Marche a denunţat un gest de "violenţă absurdă şi fără precedent", menţionând că administraţia sa intenţionează să se constituie parte civilă într-un posibil proces.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Ultima actualizare: 1 August 2022 - 10 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.