În SUA s-a înregistrat primul caz de poliomielită în ultimul aproape un deceniu. Este vorba despre un tânăr din comitatul Rockland, o suburbie a orașului New York. Virusul poate fi răspândit rapid în rândul persoanelor asimptomatice și poate persista până la 30 de zile de la apariția simptomelor. Ultimul caz confirmat în SUA a fost în 2013.

Primul caz de poliomielită din SUA din ultimii 10 ani

Autoritățile sanitare din New York și Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor au raportat primul caz de poliomielită din țară în aproximativ un deceniu. Autoritățile americane colaborează cu Departamentul de Sănătate al comitatului Rockland și cu Departamentul de Sănătate și Igienă Mintală din New York pentru a investiga cazul și pentru a îndemna oamenii să se vaccineze. De asemenea, cadrele medicale au fost sfătuite să fie atente la alte posibile cazuri de îmbolnăvire.

Pe baza a ceea ce știm despre acest caz, și despre poliomielită în general, Departamentul de Sănătate recomandă cu tărie ca persoanele nevaccinate să se vaccineze sau să se întărească cu [vaccinul antipoliomielitic inactivat] aprobat de FDA cât mai curând posibil„, a declarat comisarul pentru sănătate, Mary Bassett, într-o declarație.

Autoritățile susțin că singura metodă de a preveni îmbolnăvirea cu poliomielită este vaccinarea. Aceasta nu este obligatorie, însă este recomandată pentru a preveni o eventuală infectare.

Vaccinul împotriva poliomielitei este sigur și eficient, protejând împotriva acestei boli. De asemenea, este recomandat de oficialii din domeniul sănătății și de agențiile de sănătate publică din întreaga țară.”

Cazul de poliomielită ar implica un virus Sabin de tip 2

Cazul depistat în New York implică un virus Sabin de tip 2 reversibil al poliomielitei. Oficialii americani din domeniul sănătății sunt de părere că indică un lanț de transmitere de la o persoană care a primit vaccinul oral împotriva poliomielitei”. Acest tip de vaccin nu mai este utilizat în SUA, care administrează vaccinul antipoliomielitic inactivat din 2000, lucru ce sugerează că acesta ar putea proveni din afara țării.

Citeste si:
TOP 10 cele mai scumpe oraşe din lume în 2022
TOP 10 cele mai scumpe oraşe...

Potrivit Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor, ultima dată când a fost înregistrat un asemenea caz a fost în 1993.

„Agenția colaborează cu partenerii locali din domeniul sănătății și cu liderii comunității pentru a informa publicul și a pune la dispoziție vaccinarea împotriva poliomielitei”, a declarat Comisarul pentru sănătate din comitatul Rockland, Patricia Schnabel Ruppert.

Cazuri de poliomielită raportate și în alte țări

,,Monitorizăm îndeaproape situația și colaborăm cu Departamentul de Sănătate al statului New York și cu Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor pentru a răspunde la această problemă emergentă de sănătate publică pentru a proteja sănătatea și bunăstarea locuitorilor din comitat„, a spus ea într-o declarație.

Citeste si:
Toţi copiii între 1 şi 9 ani din Londra vor fi vaccinaţi împotriva...
Toţi copiii între 1 şi 9 ani...

Poliomielita este endemică în Afganistan și Pakistan, însă alte cazuri au fost semnalate recent și în alte țări.

Luna trecută, oficialii din domeniul sănătății din Marea Britanie au cerut părinților să își vaccineze copiii împotriva poliomielitei, atenționându-i că virusul a fost depistat în eșantionul de canalizare din Londra.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 22 Iulie 2022 - 09 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.