Premierul Italiei, Mario Draghi, și-a prezentat demisia președintelui Sergio Mattarella, iar acesta din urmă a acceptat-o.

Sergi Mattarella „a luat act” de demisia lui Mario Draghi și a cerut guvernului să asigure intermiatul. Draghi va rămâne premier interimar până în toamnă când, cel mai probabil, vor fi organizate alegeri anticipate.

„Mario Draghi și-a prezentat demisia sa și a guvernului său. Președintele Italiei a luat act de acest lucru. Guvernul rămâne în funcție pentru a gestiona afacerile curente", a anunțat președinția într-un comunicat.

Premierul Mario Draghi a demisionat

Mario Draghi a demisionat după ce aliații cheie ai coaliției au boicotat un vot de încredere în Parlament. Cel mai probabil, urmează alegeri anticipate în toamnă și o perioadă de instabilitate politică în Italia, într-un moment critic prin care trece întreaga Europă, scrie digi24.ro.

Nu este clar deocamdată dacă președintele va dizolva parlamentul.

Este pentru a doua oară în decurs de o săptămână când Mario Draghi își prezintă demisia președintelui Sergio Mattarella. Inițial, săptămâna trecută, Mattarella i-a respins-o.

În zilele următoare, președintele Republicii va începe procedura prevăzută de Constituție, mai întâi urmând să se consulte cu președinții Camerelor.

Mario Draghi, fostul șef al Băncii Centrale Europene, venise în funcție la începutul anului 2021 pentru a forma o coaliție de "unitate națională" suficient de largă și de puternică pentru a depăși urgența pandemiei și criza economică care a urmat.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Ultima actualizare: 21 Iulie 2022 - 12 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.