Marea Britanie va avea cea mai călduroasă zi din istorie, cu temperaturi care vor atinge marţi până la 42C (107,6), transmite BBC.

Marea Britanie a avut luni una dintre cele mai călduroase zile înregistrate, cu o maximă de 38,1 grade Celsius înregistrată în Suffolk, în estul Angliei. Recordul britanic de 38,7 de grade Celsius a fost stabilit în anul 2019, informează News.ro.

Cea mai călduroasă zi din istorie, în Marea Britanie

Meteorologii spun că marți s-ar putea înregistra un vârf de 42 de grade Celsius, care ar fi cea mai ridicată temperatură înregistrată vreodată în țară. Met Office a emis o avertizare cod roşu roşie de căldură extremă care acoperă o mare parte din centrul, nordul şi sud-estul Angliei.

Călătoriile au fost puternic perturbate, multe trenuri au fost anulate, iar zborurile pe aeroportul Luton din Londra au fost suspendate, după ce o parte a pistei s-a topit sub căldura arzătoare.

Se crede că cel puţin patru persoane s-au înecat după ce au încercat să scape de căldură în râuri şi lacuri.

Network Rail avertizează oamenii să rămână în case și să evite călătoriile și a transmis că temperaturile prognozate pentru anumite părţi ale reţelei sunt mai mari decât limitele de proiectare pentru echipamentele de cale ferată şi linii aeriene.

Luni, mai multe şcoli au fost închise în ciuda recomandărilor guvernului. Companiile de apă din sudul şi estul Angliei au avertizat că cererea crescută duce la presiune scăzută şi chiar la întreruperea furnizării pentru unele gospodării.

Cea mai călduroasă zi și în Olanda

Luni, Olanda a înregistrat cea mai caniculară zi din an până acum. În orașul de sud-vest Westdorpe, temperaturile au ajuns la 33,6 grade Celsius. Este de așteptat să fie și mai cald marți, iar temperaturile sunt prognozate să ajungă la 39 de grade Celsius în regiunile din sudul și centrul Olandei, informează digi24.ro.

Citeste si:
România, sub avertizări cod galben și portocaliu de caniculă, de...
România, sub avertizări cod...

Valul de căldură se îndreaptă spre nord, iar Belgia și Germania se așteaptă să înregistreze temperaturi în jur de 40 de grade Celsius în zilele următoare.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Ultima actualizare: 19 Iulie 2022 - 10 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.