Bill Gates va dona 20 de miliarde de dolari Fundaţiei Bill & Melinda Gates, în această lună, deoarece fundația intenționează să își intensifice cheltuielile.

În prezent, Bill Gates este a patra cea mai bogată persoană din lume, având o avere netă estimată la aproximativ 113 de miliarde de dolari, conform Bloomberg Billionaire Index, citată de stirileprotv.ro. Însă, spune el, lucrurile nu vor mai rămâne așa mult timp.

În viitorul apropiat, Gates vrea să ajute cât mai mult pentru îmbunătățirea vieții și intenționează să își aloce resursele în acest sens.

„Voi coborî și, în cele din urmă, voi ieși de pe lista celor mai bogați oameni din lume. Am obligația de a returna resursele mele societății în moduri care au cel mai mare impact pentru îmbunătățirea vieții”, a scris Gates miercuri, într-o postare pe blogul său.

Bill Gates, despre problemele lumii de azi: Sper să putem atenua unele dintre suferinţele cu care se confruntă oamenii în acest moment

Pandemia de Covid-19 aflată în curs, regresele legate de egalitatea de gen şi sănătatea femeilor, schimbările climatice şi războiul Rusiei împotriva Ucrainei sunt unele dintre problemele majore cu care se confruntă lumea în prezent, crede Bill Gates.

El speră că intensificând activitatea fundației Bill & Melinda Gates să ajute cât mai mulți oameni să ducă o viață mai bună.

”Câteva eşecuri globale uriaşe din ultimii câţiva ani i-au lăsat pe mulţi oameni descurajaţi şi să se întrebe dacă situaţia din lume lumea este destinată să se înrăutăţească. Sper că, dând mai mult, să putem atenua unele dintre suferinţele cu care se confruntă oamenii în acest moment şi să contribuim la îndeplinirea viziunii fundaţiei de a oferi fiecărei persoane şansa de a trăi o viaţă sănătoasă şi productivă”, a spus Gates într-un comunicat care anunţă angajamentul.

Fundaţia intenţionează acum să-şi majoreze cheltuielile anuale la 9 miliarde de dolari până în 2026, ceea ce marchează o creştere cu 50% faţă de nivelurile de dinainte de pandemie, conform News.ro.

Citeste si:
Unde găsești oamenii potriviți - 4 resurse pentru compania ta
Unde găsești oamenii...

Donaţia aduce dotarea fundaţiei la aproximativ 70 de miliarde de dolari, se arată într-un comunicat.

De la lansarea sa în 2000, Fundaţia Bill & Melinda Gates a fost una dintre cele mai bogate organizaţii filantropice din lume.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Ultima actualizare: 14 Iulie 2022 - 09 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.