Șefa Parchetului European, Laura Codruța Kovesi, se află într-o vizită de lucru în Republica Moldova. În aceste câteva zile, oficialul se va întâlni cu mai mulți șefi ai instituțiilor care luptă împotriva corupției din țară. Într-o conferință de presă susținută marți, Kovesi a declarat că Moldova nu poate fi o țară curată dacă nu are un sistem de corupție corect, iar autoritățile ar trebui să lucreze continuu asupra acestei probleme.

Laura Codruța Kovesi, într-o vizită de lucru în Republica Moldova

Șefa Parchetului European, Laura Codruța Kovesi, a venit în Republica Moldova unde se va reține timp de câteva zile în scopul unor vizite de lucru cu demnitari și alți oficiali moldoveni.

Aceasta a declarat în cadrul unei conferințe de presă că o țară curată este rezultatul contribuției întregii societăți.

„Nu poți avea o țară curată dacă nu contribuie toată societatea la acest lucru. Nu poți condamna oameni fără să ai și alte măsuri… există un sistem de educație în corupție, toată lumea trebuie să contribuie”, a menționat șefa Parchetului European.

Kovesi a menționat că lupta cu corupția necesită timp, răbdare și ambiție. Nu se poate lucra asupra corupției timp de câteva luni în speranța că va exista un rezultat de durată.

„Lupta cu corupția nu se poate desfășura o lună și după asta, plecăm în vacanță. E o luptă continuă, trebuie să existe legislație, voință politică”, a adăugat șefa Parchetului European.

Maia Sandu s-a întâlnit cu Laura Codruța Kovesi la Chișinău

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit marți cu șefa Parchetului European (EPPO), Laura Codruța Kovesi. În cadrul acestei întâlniri, șefa statului de la Chișinău i-a transmis oficialului european că una dintre marile priorități ale Republicii Moldova este lupta cu corupția endemică.

„Combaterea corupției este angajamentul cu care am venit în fața oamenilor și ea rămâne prioritatea echipei de guvernare. Ne concentrăm eforturile pe eliminarea practicilor abuzive în gestionarea banilor și proprietăților publice și pe oferirea instituțiilor din sectorul justiției a instrumentelor eficiente ca să combată flagelul corupției”, a declarat Maia Sandu în cadrul întâlnirii de la Chișinău cu Laura Codruța Kovesi.

Citeste si:
VIDEO Laura Codruţa Kovesi, întrebată dacă va candida la prezidenţiale
 VIDEO Laura Codruţa Kovesi,...

Laura Codruța Kovesi se află într-o vizită de lucru extinsă la Chișinău în perioada 11-14 iulie. Pe parcursul acestor zile, oficialul se va întâlni cu înalți demnitari din Moldova, dar și cu șefii tuturor instituțiilor care se ocupă de zona de combaterea a corupției.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 13 Iulie 2022 - 04 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.