Populaţia lumii va ajunge la 8 miliarde în 15 noiembrie, potrivit unor proiecţii ale departamentului economic şi social al ONU publicate luni.

Potrivit ONU, India va depăşi în 2023 China în topul ţărilor cu cea mai mare populaţie de pe planetă.

Populația lumii va ajunge la 8 miliarde de oameni în noiembrie

“În acest an, Ziua mondială a Populaţiei pică într-un moment în care anticipăm naşterea omului cu numărul 8 miliarde de pe pământ. Este o ocazie să celebrăm diversitatea, să recunoaştem umanitatea și să ne minunăm de progresele din sănătate care au dus la prelungirea duratei vieţii şi au redus dramatic mortalitatea infantilă. În acelaşi timp, trebuie să nu uităm de responsabilitatea noastră de a avea grijă de planetă. (...) Este un moment de reflecție asupra domeniilor în care încă nu reușim să ne respectăm angajamentele pe care ni le-am luat unii față de alții”, a afirmat secretarul general al ONU, Antonio Guterres, potrivit news.ro.

Potrivit departamentului ONU care a făcut această prognoză, populația lumii crește în prezent în cel mai lent ritm din 1950 încoace.

În timp ce se observă o scădere a natalității în mai multe țări așa-zis dezvoltate, mai mult de jumătate din creșterea demografică așteptată în următoarele decenii va fi concentrată în opt țări, potrivit departamentului ONU, scrie Hotnews.

Acestea sunt Republica Democratică Congo, Egipt, Etiopia, India, Nigeria, Pakistan, Filipine și Tanzania.

Precedentul prag, de 7 miliarde de oameni, s-a atins la 31 octombrie 2011. Până în 2030, populaţia lumii ar urma să ajungă la 8,5 miliarde, iar până în 2050 la 9,7 miliarde.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Ultima actualizare: 11 Iulie 2022 - 10 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.