Oamenii din Sri Lanka au ieșit în stradă și au început să își strige nemulțumirea. Aceștia protestează și cer demisia președintelui din Sri Lanka, Gotabaya Rajapaksa. Potrivit unei surse din apărare, liderul țării a fugit din reședința sa oficială din Colombo cu doar câteva minute înainte ca această să fie asaltată de oamenii nemulțumiți care înaintau destul de rapid.

Populația din Sri Lanka protestează și cer demisia președintelui Gotabaya Rajapaksa

Populația din Sri Lanka a organizat proteste în capitala statului, Colombo. Aceștia sunt nemulțumiți de președintele țării, Gotabaya Rajapaksa, și îi cer demisia.

Potrivit unei surse din apărare, în momentul în care protestatarii se îndreptau spre reședința sa, acesta a fost ajutat să fugă din calea furiei oamenilor.

„Preşedintele a fost escortat în siguranţă. El este încă preşedintele, este protejat de o unitate militară”, a adăugat sursa citată.

Canalele de televiziune din Sri Lanka au transmis imagini cu sute de oameni care se urcau pe porțile palatului prezidenţial din centrul capitalei Colombo. Anterior, zeci de mii de oameni au participat la o demonstraţie publică care a avut drept scop solicitarea demisiei președintelui Gotabaya Rajapaksa, considerat vinovat pentru criza economică cu care se confruntă Sri Lanka de mai mult timp și care provoacă o inflaţie alarmantă și provoacă lipsuri majore de combustibil, electricitate.

Forţele de securitate au creat vineri căi de acces pentru a încerca să îi împiedice pe protestatari să iasă în stradă, însă măsura a fost ridicată după ce partidele de opoziţie, activiştii pentru drepturile omului şi baroul din ţară au ameninţat că îl dau în judecată pe şeful poliţiei.

Oficialii au declarat că interdicţia de acces a fost ignorată cu desăvârșire de către protestatari, unii dintre care aceștia chiar au forţat autorităţile feroviare sâmbătă să le ducă cu trenul la Colombo pentru a lua parte la proteste.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 9 Iulie 2022 - 03 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.