Fostul premier al Japoniei, Shinzo Abe, a fost împușcat la un eveniment electoral și se află în stare gravă la spital.

UPDATE: Fostul premier al Japoniei Shinzo Abe, 67 de ani, a murit, după ce, vineri, a fost împușcat. Informația este transmită de mai multe publicații din Japonia, printre care și Japan Times, scrie stirileprotv.ro.

Shinzo Abe (68 de ani) a fost transportat la spital în stop cardiorespirator, sângerând abundent, potrivit televiziunii publice NHK. Din primele informații se pare că fostul prim-ministru a fost împușcat din spate cu o carabină. Un bărbat a fost arestat de poliție, relatează Biziday.

Shinzo Abe a fost împușcat și este în stare gravă

„Fostul prim-ministru Abe a fost împușcat în jurul orei 11:30, ora locală (05:30, ora României) în Nara. Un bărbat, despre care se presupune că ar fi atacatorul, a fost arestat. Starea fostului premier Abe este momentan necunoscută", a declarat secretarul șef al cabinetului, Hirokazu Matsuno.


Abe se afla în orașul Nara pentru a ține un discurs de campanie electorală, înainte de alegerile pentru camera superioară de duminică. El a rămas unul dintre cei mai importanți politicieni din Japonia, și după ce nu a mai ocupat funcția de premier.

Shinzo Abe a condus țara timp de peste opt ani, demisionând din motive de sănătate în 2020. El a fost cel mai longeviv prim-ministru din istoria Japoniei.

Citeste si:
Bilanț negru după cutremurul din Japonia. Numărul morților a ajuns...
Bilanț negru după cutremurul...

Incidentele cu arme de foc sunt rare în Japonia, deținerea acestora fiind strict reglementată, informează stirileprotv.ro.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Ultima actualizare: 8 Iulie 2022 - 12 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.