Boris Johnson va demisiona din poziția sa ca prim-ministru al Marii Britanii.

Boris Johnson a vorbit cu președintele Comitetului Conservator din 1922, Sir Graham Brady, și a fost de acord să demisioneze, un nou lider conservator urmând să fie pus în funcție în urma conferinței partidului din octombrie, a declarat o sursă din interiorul Downing Street, potrivit stirileprotv.ro.

Boris Johnson demisionează

Pippa Crerar, editorul politic al ziarului britanic Daily Mirror, a confirmat zvonurile, spunând că scrisoarea de demisie al lui Johnson este deja pregătită.

Vestea vine după ce mai mulți miniști din cabinetul său și-au dat demisiile. Ultima demisie, cea a ministrului Educației, Michelle Donelan, a venit la doar 36 de ore de la preluarea funcției. Și noul ministru al economiei, Nadhim Zawari, numit miercuri în funcţie de Johnson, şi-a anunţat joi demisia după ce i-a cerut premierului conservator ''să facă ceea ce trebuie'' şi să renunţe la funcţie.

Până acum, peste 50 de membri ai cabinetului Johnson au renunțat la funcție.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Ultima actualizare: 7 Iulie 2022 - 12 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.