În decursul zilei de marți, 5 iulie, în Republica Moldova s-au înregistrat peste 50 de alerte cu bombă în diferite instituții publice din capitală și din alte orașe ale țării. Într-un final, toate aceste alerte s-au dovedit a fi false. Persoanele care au făcut aceste anunțuri vor fi trase la răspundere.

Peste 50 de alerte false cu bombă în Republica Moldova în mai puțin de 24 de ore

Reprezentanţii Inspectoratului General al Poliţiei din Republica Moldova au transmis iniţial că au fost semnalate câteva alerte cu bombă la sediul Parlamentului, Guvernului, câteva instanţe judecătoreşti, centre comerciale, spitale, dar şi la Aeroportul Internaţional Chişinău, Agenţia Servicii Publice. Din cauza alertei de la Aeroportul Internaţional Chişinău, zborurile au fost amânate, iar toți pasagerii au fost evacuați din avioane și de pe aeroport. După receptarea alertelor, oamenii legii au evacuat rapid clădirile, iar trupele speciale au făcut cercetări.

Șefa Secţiei comunicare şi protocol a Inspectoratului General al Poliţiei, Diana Fetco, a declarat că alertele cu bombă au fost anunțate pe rând, iar după cele înregistrate în Chișinău au început a fi receptate și alerte cu bombă în raioanele țării, fiind vizate la fel clădirile instituțiilor publice – primării, subdiviziuni ale ASP etc. La toate adresele unde s-a indicat un potențial pericol pentru cetățeni au fost trimise echipe speciale pentru a efectua verificări.Verificările au durat până seara târziu, iar în cele din urmă nu au fost depistate obiecte explozibile sau alte pericole.

Retail jobs

Diana Fetco a menţionat că alertele cu bombă au fost anunțate prin intermediul poştei electronice, iar mai târziu s-a constatat că toate aceste alerte au fost trimise de pe aceeaşi adresă electronică. Oamenii legii au pornit o procedură pentru a identifica persoana care stă în spatele acestor acţiuni.

Potrivit legislației din Republica Moldova, comunicarea mincinoasă cu bună ştiinţă despre actul de terorism se pedepseşte cu amendă până la 42.500 de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau închisoare de până la 2 ani.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 6 Iulie 2022 - 12 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.