Anularea dreptului femeilor la avort în SUA a stârnit multiple controverse. Femeile sunt extrem de revoltate, iar rețelele de socializare vuiesc în urma acestei decizii. Drept rezultat al abrogării dreptului la avort au crescut și cererile pentru vasectomie în SUA, în unele state chiar și cu 400%

Cererile pentru vasectomie au crescut în SUA după interzicerea avortului

Milioane de femei din SUA s-au indignat după ce Curtea Supremă a abrogat dreptul la avort. Această hotărâre a fost aplicată în mai mult de jumătate dintre statele americane. Femeile au fost lipsite de dreptul la avort, chiar dacă sarcina a survenit în urma unui abuz sexual sau dacă fătul sau mama are o problemă medicală.

Decizia autorităților americane au provocat proteste în diverse state și dispute în mediul online, în care cetățenii își expun opinia cu privire la noua lege.

În urma noilor decizii, tot mai mulți bărbați din SUA apelează la vasectomie în calitate de soluţie contraceptivă. Vasectomia este procedura de sterilizare masculină.

Care categorie de bărbați sunt cei mai interesați de vasectomie

Medicii din diferite țări americane spun că s-a înregistrat un interes crescut pentru această procedură, în special din partea bărbaţilor fără copii cu vârsta sub 30 de ani. Doar solicitările pentru consultaţiile pentru procedura de vasectomie au crescut cu 300 şi 400%”. Căutările pe internet despre această procedură au crescut și ele cu aproximativ 200 - 250%.

Medicul Doug Stein, cunoscut și ca „Regele vasectomiei”, spune că numărul bărbaților interesați de vasectomie este într-o creștere accelerată și continuă, fiind generată de abrogarea dreptului la avort.

„Mulţi dintre băieţi spun că se gândesc la o vasectomie de ceva vreme, iar decizia a fost doar acel factor final i-a împins să facă asta”, a adăugat el într-un interviu acordat pentru „The Washington Post”.

Circa 60 -70% dintre bărbați spun că decizia autorităților de a interzice avorturile sunt cauza dorinței lor de a recurge la vasectomie.

„Cel puţin 60 sau 70% menţionează hotărârea Curţii Supreme” în timpul programărilor, completează medicul John Curington.

În SUA, cererile pentru vasectomii au crescut și în timpul crizei financiare din anul 2008, dar cât şi în contextul pandemiei de COVID-19, însă nu a atins același nivel ca cel de acum după decizia Curţii Supreme.

Citeste si:
Verdicte atipice! Cele mai CIUDATE pedepse primite de infractori
Verdicte atipice! Cele mai...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 3 Iulie 2022 - 02 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.