Un oraș turistic din lume impune taxă de intrare începând cu 16 ianuarie 2023. Turiștii care vor dori să exploreze și să se plimbe pe străzile orașului vor trebuie să achite o taxă pentru acest serviciu.

Primul oraș din lume care impune taxă de intrare pentru turiști

Unul dintre cele mai vizitate orașe din lume este pe cale să ajungă primul oraș din lume care va impune o taxă de intrare pentru turiști. Consilierul pentru turism al Veneţiei, Simone Venturini, a anunțat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, de când va intra în vigoare acestă nouă regulă.

Autorităţile de la Veneția spun că această schimbare este o "mare revoluţie" şi va fi și o soluţie pentru problema turismului excesiv de care are parte orașul de mai bine de zeci de ani. Costul unui bilet pentru a intra în oraș va varia de la un minim de trei euro până la 10 euro.

Tarifele nu vor fi fixe, dar vor varia în funcție de numărul de vizitatori. Cu cât mai multe cereri de intrare vor fi, cu atât mai mare va fi taxa de intrare.

Scopul introducerii taxei de intrare în Veneția

Venturini a explicat că scopul autorităților nu este acela de a închide oraşul și de a distruge afacerile oamenilor, ci de a-i determina pe turiști să îşi rezerve călătoria pentru a reduce "vârfurile turistice".

"Veneţia este un oraş viu şi trebuie să rămână aşa", a spus oficialul.

În această toamnă vor fi prezentate sistemul complex de rezervare a biletelor şi platforma sa. Biletul de intrare va avea și excepții. Rezidenţii şi copiii cu vârsta sub şase ani nu vor achita, la fel ca şi persoanele cu handicap, proprietarii de locuinţe, cei care vin în oraş din motive de sănătate sau în vizită la rude şi cei care vor asista la un eveniment sportiv sau cultural.

Citeste si:
Tarifele RCA, plafonate la nivelul din februarie 2023. Șoferii...
Tarifele RCA, plafonate la...

Turiştii care vor rămâne într-un hotel din regiune nu vor plăti taxa de intrare, deoarece vor achita deja o taxă prin intermediul hotelului.

Taxa de intrare se va aplica în centrul istoric al Veneţiei şi pe unele insule: Lido di Venezia, Pellestrina, Murano, Burano, Torcello, Sant'Erasmo, Mazzorbo, Mazzorbetto, Vignole, S. Andrea, La Certosa, S. Servolo, S. Clemente şi Poveglia.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 2 Iulie 2022 - 02 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.