Purtătorul de cuvânt de la Kremlin, Dmitrii Peskov, a anunțat că războiul din Ucraina se va încheia în momentul în care autoritățile și trupele ucrainene vor capitula.

Peskov a anunțat când se va încheia războiul din Ucraina

Purtătorul de cuvânt din Rusia, Dmitri Peskov, a declarat că Ucraina poate pune capăt acestui război destul de simplu. Tot ce trebuie să facă autoritățile din Ucraina este să renunțe în a mai lupta și să capituleze în fața Rusiei.

„Partea ucraineană poate pune capăt (conflictului) chiar în decurs de o zi. Ea trebuie doar să ordone unităţilor naţionaliste şi soldaţilor ucraineni să depună armele şi să pună în aplicarea toate condiţiile stabilite de Rusia. Atunci totul se va termina într-o singură zi”, a afirmat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus Vladimir Putin.

Peskov a mai spus că autoritățile de la Moscova nu au stabilit niciun termen şi nu au întocmit niciun calendar. Rusia se orientează după declaraţiile preşedintelui rus. Acesta a menționat că operațiunea militară specială desfășurată în Ucraina se desfășoară conform planului.

Negocierile nu au adus rezultat

Peskov a reacționat la afirmaţiile atribuite preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski în faţa şefilor de stat şi de guvern la summitul G7 din Germania, în care le-a cerut să facă tot posibilul pentru a pune capă acestui război din Ucraina.

La sfârșitul lunii februarie, forțele armate ruse au invadat Ucraina cu scopul de a denazifica și demilitariza teritoriul. Moscova a acuzat Ucraina de un posibil genocid la adresa populației ruse. Pe parcursul celor 4 luni de război mii de persoane au decedat, milioane au fugit din țară, iar pierderile materiale sunt colosale.

Negocierile de pace dintre cele două delegații nu au adus niciun rezultat, chiar dacă au avut loc mai multe runde. Oficialii nu au putu ajunge la un numitor comun.

Zelenski a cerut SUA să admită că Rusia finanțează terorismul

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut SUA să recunoască Rusia drept stat care finanțează terorismul, după atacul care a avut loc luni asupra centrului comercial din Kremenciuk.

Citeste si:
Planul de pace în 10 puncte a lui Zelenski. Putin: „Ucraina poate...
Planul de pace în 10 puncte...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 28 Iunie 2022 - 03 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.