Benzinăriile Mol din Ungaria au anunțat că începând de vineri introduc o limită la vânzarea combustibilului. Aceasta constă în alimentarea cu maxim 50 de litri de carburant pe zi la prețul plafonat. Cei care vor cumpăra combustibil în canistre sau alte recipiente vor plăti la prețul pieței.

Limită de alimentare cu combustibil în Ungaria

Benzinăriile din Mol au anunțat că au impus limită de alimentare cu combustibil, fiecare persoană poate să cumpere maxim 50 de litri de combustibil pe zi la preț plafonat. Tot din această vineri, dacă cineva va procura combustibil în canistre pe lângă alimentarea mașinii, va plăti la prețul pieței.

Excepție de la această nouă limitare fac vehiculele înmatriculate în Ungaria cu o greutate brută cuprinsă între 3,5 și 7,5 tone și mașinile agricole, care în continuare vor putea procura combustibil la prețul oficial, fără a li se impune o limită de volum.

„În cazul în care alimentarea unui autovehicul într-o canistră de combustibil și într-un recipient extern se efectuează în același timp într-o singură tranzacție, prețul pieței la stația de alimentare va fi aplicat pentru cantitatea totală de alimentare”, se arată pe site-ul web al Mol din Kőszeg, care explică cum se poate evita acest lucru:

Reprezentanții benzinăriilor Mol îi roagă pe clienți ca, în cazul în care doresc să alimenteze un rezervor extern în plus față de rezervorul de benzină al vehiculului lor, să facă acest lucru separat de alimentarea rezervorului de benzină, ca o tranzacție separată, după decontarea prețului de achiziție al alimentării rezervorului de benzină

Această nouă măsură a benzinăriilor Mol vine după ce au existat informații că în Ungaria se așteaptă penurii de combustibil în lunile iulie și august. Potrivit autorităților, există mai mulți factori care ar contribui la acest rezultat: agricultura consumă mai mult combustibil decât de obicei, din cauza recoltei. Totodată, un accident la uzina OMV din Schwechat limitează intrările de petrol din Ungaria. De asemenea, cu o săptămână și jumătate în urmă a avut loc un incendiu la rafinăria Mol din Hundredhalombatta.

Citeste si:
Prețul motorinei a ajuns sub pragul de 7 lei. Cât costă benzina în...
Prețul motorinei a ajuns sub...

Carburanții din Ungaria, la cel mai mic preț din Europa...nu și pentru șoferii români

Premierul Ungariei, Viktor Orban, dă o lovitură puternică șoferilor români din vestul țării care, de când a explodat prețul combustibililor, obișnuiau să facă plinul în Ungaria. Costul benzinei era plafonat peste graniță, deci mai mic.

Începând de la sfârșitul lunii mai, doar automobilele înmatriculate în Ungaria vor putea cumpăra carburanți la prețuri plafonate de guvern, în timp ce automobilele înmatriculate în străinătate vor cumpăra combustibili la prețul pieței


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 24 Iunie 2022 - 10 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.