De mai multe luni, Rusia și Ucraina sunt focarele unor crize și schimbări majore din cauza războiului. Rusia a ajuns să fie cea mai detestată țară pentru conducerea și acțiunile inumane pe care le desfășoară în Ucraina. Cum va scăpa Rusia de Vladimir Putin? O întrebare la care cetățenii ruși au diverse răspunsuri. Unii spun că liderul rus va muri răpus de o boală, alții cred că acesta va fi omorât, iar o altă categorie speră ca Putin să apuce un nou mandat.

Cum vor scăpa rușii de Vladimir Putin

Rușii au păreri diferite atunci când vine vorba despre mandatul lui Vladimir Putin, situația actuală din Ucraina și viitorul Rusiei.

Unii cetățeni cred că Rusia se va destrăma în cazul în care Vladimir Putin nu va mai fi în fruntea statului.

Opinia mea personală este că Rusia se va despărți.”, spune un cetățean rus.

Cu o tentă de umor, rușii spun că liderul rus ori va fi omorât, ori va muri de bătrânețe, pentru că toată lumea va muri odată și odată.

„Fie va fi omorât, fie va muri. Este obligat să moară mai devreme sau mai târziu.”

Există și o categorie de cetățeni ruși care îl idolatrizează pe Putin și spun că nu își pot închipui un alt președinte în locul lui. Oamenii ar accepta o altă persoană în fruntea statului doar dacă acesta va fi un candidat demn de a le conduce țara.

După spusele rușilor, următorul președinte trebuie să fie plin de viață, sănătos, rațional, rezonabil și deschis. Unii oameni ar fi de acord cu orice persoană, doar să nu mai fie Putin la putere.

„Nici măcar nu contează cine va fi. Oricine va fi mai bun, asta cu siguranță.”

Ce cred susținătorii lui Putin

Există și o categorie de ruși care cred că Putin va fi răpus de o boală incurabilă și doar atunci va ceda locul. Unii au dezvoltat o ură imensă față de președintele lor spunând că acesta este un criminal și un ucigaș după faptele comise în Ucraina și nu numai.

Cetățenii ruși mai afirmă că viața în Rusia după Putin nu ar putea fi mai rea decât acum, pentru că nu există nimic mai rău decât războiul din Ucraina. Totodată, acest lucru ar putea duce la finisarea războiului.

Citeste si:
Planul de pace în 10 puncte a lui Zelenski. Putin: „Ucraina poate...
Planul de pace în 10 puncte...

Susținătorii lui Putin îi urează sănătate și își doresc să mai conducă Rusia pentru încă un mandat, asta în cazul în care nu este prea bolnav. După spusele lor, anume Putin este cel care consolidează națiunea.

„Putin este președintele nostru. Ce altceva ar putea fi? El este un politician foarte puternic. Liderii altor țări se tem de el. Este un adevărat rival pentru ei. A fost întotdeauna o rivalitate între Rusia și Vest. Așa că el este coloana noastră din punct de vedere politic.”


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 22 Iunie 2022 - 11 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.