Patriarhul Kirill laudă armata Rusiei pentru ”spiritul de sacrificiu” de care dă dovadă și numește războiul din Ucraina, ajuns la ziua 117, ”o operațiune specială”.

”Soldații ruși dau dovadă de un curaj și un spirit de sacrificiu uimitoare în operațiunea militară specială din Ucraina și Donbas, iar totul vine dintr-un simț moral interior”, a susținut liderul bisericii ortodoxe ruse, Patriarhul Kirill potrivit Nexta.

Kirill a lăudat astfel armata Moscovei și soldații ei, care au ucis mii de ucraineni de la începutul războiului, pe 24 februarie, scrie Hotnews.

Nu este pentru prima dată când Patriarhul Kirill laudă armata rusă și elogiază militarii ruși.

”Amintiți-vă că măreția statului nostru și respectul pentru noi vor fi în mare măsură determinate de felul în care va fi fața forțelor noastre armate”, a îndemnat patriarhul Kirill, care la scurt timp după descoperirea atrocităților comise de armata rusă la Bucha, a declarat că soldații ruși „cu siguranță” nu ar putea face rău nimănui. ”Suntem o putere iubitoare de pace”, a mai spus el, recent.

Patriarhul Kirill al Rusiei, pe lista persoanelor sanționate de Marea Britanie

Marea Britanie a devenit, săptămâna trecută, prima țară europeană care a impus sancțiuni împotriva patriarhului Kirill al Rusiei, un aliat apropiat al președintelui Vladimir Putin și susținător vocal al războiului din Ucraina.

La începutul lunii mai el a fost inclus pe lista oficialilor ruși împotriva cărora Uniunea Europeană urma să impună sancțiuni, ca parte a celui de-al șaselea pachet de măsuri îndreptate împotriva Rusiei.


Al șaselea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei a fost în cele din urmă adoptat de către UE a doua zi, după ce Ungaria și-a retras vetoul ca urmare a scoaterii lui Kirill de pe listă.

Preafericitul Patriarh al Moscovei şi al Întregii Rusii, Vladimir Gundeaev, pe numele său de mirean, are o avere estimată între 1,5 și 4 miliarde de dolari, conform presei din Rusia.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Ultima actualizare: 20 Iunie 2022 - 03 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.