Serviciul de control al traficului aerian Skyguide a anunțat că spațiul aerian elvețian a fost închis din cauza unei defecțiuni informatice. Acesta va rămâne închis până la noi ordine. Serviciul de control nu a menționat și care este cauza defecțiunii.

Spațiul aerian din Elveția a fost închis

Skyguide a anunțat prin intermediul unui comunicat de presă că spațiul aerian elvețian a fost închis din cauza unei defecțiuni informatice.

''O defecţiune tehnică a avut loc la Skyguide, serviciul elveţian de control al traficului aerian, la primele ore ale acestei dimineţi, motiv pentru care spaţiul aerian elveţian a fost închis traficului din motive de siguranţă", se arată în comunicatul Skyguide, citat de AFP și Agerpres.

Compania nu a oferit mai multe detalii legate de motivele defecțiunii, însă a menționat doar că această măsură de a închide spaţiul aerian va fi valabilă până la noi ordine şi a subliniat că societatea își cere scuze pentru acest incident şi consecinţele sale pentru clienţii, partenerii şi pasagerii săi de pe aeroporturile din Geneva şi Zurich şi că lucrează intens asupra acestei probleme și soluționarea ei cât mai rapid posibil.

Prin urmare, zborurile internaţionale către Elveţia au fost redirecţionate spre aeroportul din Milano, în nordul Italiei.

Potrivit site-ului aeroportului din Zurich, zborul UA134 al United Airlines de la New York a fost redirecționat spre aeroportul din Frankfurt, în vestul Germaniei, iar zborul SQ346 al Singapore Airlines din oraşul-stat a fost deviat spre sudul Germaniei pe aeroportul din Munchen.

Aeroportul din Zurich este cel mai mare aeroport din Elveţia. În anul 2021, aeroportul Zurich a înregistrat peste 10,2 milioane de pasageri care s-au îmbarcat sau care au tranzitat terminalele sale. De la ridicarea treptată a restricțiilor COVID-19, traficul a început să crească brusc și s-a apropiat de nivelurile anterioare pandemiei.

În luna martie a acestui an, traficul de pasageri de pe acest aeroport a crescut la 1,3 milioane de persoane, după care la peste 1,8 milioane în luna aprilie şi la peste 1,9 milioane în cursul lunii mai. Totodată, numărul destinațiilor deversite a ajuns la 191 pentru perioada de vară.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 15 Iunie 2022 - 10 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.