Volodimir Zelenski spune că, în cele din urmă, ”lumea renunţă la petrolul rusesc”, referindu-se la al şaselea pachet de sancţiuni pe care UE l-a anunţat împotriva Rusiei.

Uniunea Europeană se îndreaptă treptat către punerea în aplicare a celui de-al şaselea pachet de sancţiuni. Sincer, realizarea acestui lucru este foarte dificilă. Pentru că acest pachet de sancţiuni se referă în primul rând la petrol. În cele din urmă, lumea renunţă la petrolul rusesc”, a afirmat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, în ultimul mesaj adresat natiunii.

Zelenski: Se pierd venituri uriaşe pentru statul agresor

Volomir Zelenski spune că și alte ţări, care produc petrol mult mai bun şi mai uşor, ”se pregătesc să înlocuiască livrările ruseşti”.

”Prin urmare, se pierd venituri uriaşe pentru statul agresor în această sferă. Desigur, Rusia încearcă în mod constant să contracareze acest lucru (...) Trebuie să se obişnuiască cu faptul că o reducere foarte dureroasă a veniturilor este o consecinţă inevitabilă a războiului”, a mai afirmat preşedintele.

Zelenski a vorbit şi despre ”HIMARS-urile moderne sunt trimise” în Ucraina, scrie ziare.com.

”Aceste arme vor ajuta cu adevărat la salvarea vieţilor poporului nostru şi la protejarea pământului nostru. Sunt recunoscător preşedintelui Biden, tuturor prietenilor noştri americani şi poporului Statelor Unite pentru sprijinul acordat. Aşteptăm cu nerăbdare”, a mai afirmat Zelenski, adâugând că aşteaptă ”veşti bune despre furnizarea de arme de la alţi parteneri”.

Șeful NATO: Occidentul trebuie să se pregătească de un război pe “termen lung” în Ucraina

Ţările occidentale trebuie să se pregătească de “un război de uzură” pe “termen lung” în Ucraina, a avertizat joi secretarul general al NATO Jens Stoltenberg la Washington, după o întrevedere cu preşedintele american Joe Biden, relatează AFP.

Citeste si:
Ucraina susține că a doborât trei bombardiere rusești Su-34....
Ucraina susține că a doborât...

“Trebuie să fim pregătiţi pe termen lung. Pentru că ceea ce vedem este că acest război a devenit acum un război de uzură”, a declarat Jens Stoltenberg în faţa jurnaliştilor.

La rândul său, Antony Blinken a declarat că războiul declanşat de Rusia în Ucraina va dura încă “multe luni”.

”S-ar putea termina mâine, dacă Rusia pune capăt agresiunii sale, dar nu vedem niciun semn în această direcţie în acest stadiu”, a mai spus şeful diplomaţiei americane.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Ultima actualizare: 3 Iunie 2022 - 10 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.