Roman Abramovici și-a vândut clubul de fotbal Chelsea FC pentru câteva miliarde de euro. Fostul patron își anunțase intenția de a vinde clubul la scurt timp după declanșarea invaziei forțelor armate ruse în Ucraina

Roman Abramovici a vândut clubul de fotbal Chelsea FC

Roman Abramovici a vândut clubul de fotbal pentru suma de 5,3 miliarde de dolari. Vânzarea a avut loc la aproape trei luni după ce fostul patron rus a fost sancționat din cauza invaziei ruse în Ucraina. Conducerea clubului de fotbal a fost preluată de gruparea condusă de coproprietarul LA Dodgers, Todd Boehly, şi compania de investiţii Clearlake Capital Group. Clearlake şi Boehly vor coordona împreună clubul de fotbal Chelsea FC.

După 19 ani de conducere, la data de 2 martie, Abramovici a anunţat că intenționează să își vândă clubul de fotbal Chelsea FC. O săptămână mai târziu, oligarhul rus a fost sancționat de autoritățile din Marea Britanie pentru legăturile apropiate pe care le are cu președintele rus Valdimir Putin.

Luni, consiliul de administraţie al clubului Chelsea FC a menționat că sancţiunile care i-au fost impuse lui Abramovici „au prezentat provocări unice şi neprevăzute” pentru vânzarea clubului.

„O astfel de tranzacţie ar dura în mod normal între nouă luni şi un an pentru a fi finalizată. Noi am încheiat-o în mai puţin de trei luni”, a declarat consiliul clubului.

Unde vor fi folosiți banii din vânzarea clubului de fotbal

Consiliul a mai specificat că Abramovici și-a dorit ca persoana care va cumpăra clubul să fie un bun administrator al echipei de fotbal și a cerut ca toate veniturile din vânzare să fie redirecționate către organizaţii de caritate.

Guvernul Marii Britanii a aprobat vânzarea clubului de fotbal Chelsea FC, însă banii nu vor ajunge în conturile lui Amramovici. Autoritățile au decis ca banii de pe urma vânzării clubului să fie folosiți pentru cauze umanitare în Ucraina. Vânzarea a fost evaluată la 4,25 miliarde de lire sterline (5,3 miliarde de dolari), a subliniat anterior echipa.

Citeste si:
Negocierile ruso-ucrainene continuă vineri. Abramovici încearcă să...
Negocierile ruso-ucrainene...

Secretarul de stat al Marii Britanii, Nadine Dorries, a scris într-o postare, luni, pe contul de Twitter că sancţionarea lui Abramovici este una corectă și necesară, însă aceasta a creat un haos pentru Chelsea FC. Totodată, a mai menționat că încasările de pe urma vânzării clubului vor fi îngheţate şi banii vor fi folosiți doar cu acordul guvernului britanic.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 1 Iunie 2022 - 02 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.