Atac armat la o școală din Texas. 19 elevi și doi profesori au fost împușcați de către un tânăr de 18 ani care a întrat într-o școală elementară cu o mitralieră și a început să tragă la întâmplare.

Un nou atac sângeros zguduie America. Un tânăr de 18 ani a ucis 19 elevi și doi profesori, după ce a intrat în școala Robb Elementary School din Uvalde (Texas) și a început să tragă la întâmplare, fără niciun avertisment. Potrivit presei externe, copiii uciși au între 7 și 10 ani.

Atac armat la o școală din Texas. 19 copii și doi profesori au fost împușcați mortal

Băiatul, pe nume Salvador Ramos, era elev la liceul Uvalde (unde a comis măcelul) şi cetăţean american. El a fost ucis ulterior de polițiști.

Atacul a avut loc la ora prânzului, când în școală se țineau ore. Din primele informații, atacatorul și-a împușcat și bunica înainte de a se urca în mașină și a merge la școală. Femeia este rănită grav, dar este în viață.

El își cumpărase armele cu trei zile înainte și chiar postase imagini cu ele pe Instagram.

Salvador Ramos lucra un local din apropierea școlii, Wendy, iar managerii restaurantului au spus despre el ca era destul de retras.

Peste zece răniţi au ajuns la spital, iar două persoane - o fetiţă de 10 ani şi o femeie de 66 de ani - sunt în stare critică.

Presedintele Biden a transmis un mesaj după comiterea atacului sângeros

El i-a îndemnat pe americani să țină piept lobby-ului armelor de foc din SUA, pe care l-a acuzat că a blocat adoptarea unor legi mai stricte privind siguranța armelor de foc. Statul Texas are una dintre cele mai permisive legi în ceea ce privește deținerea armelor. Uvalde are aproximativ 16.000 de locuitori, dintre care aproape 80% sunt hispanici sau latino-americani, potrivit datelor recensământului american.

Citeste si:
Cum să îl pregătești pe cel mic pentru prima zi de școală
Cum să îl pregătești pe cel...

„Ca națiune, trebuie să ne întrebăm: "Când, în numele lui Dumnezeu, vom ține piept lobby-ului armelor de foc?"”, a declarat Biden la televiziunea națională.

Peste 200 de atacuri au avut loc în anul 2022

De la începutul anului, în SUA au avut loc nu mai puțin de 212 atacuri în masă, potrivit unei organizații nonprofit care ”contabilizează” impactul armelor, scrie CNN. Un atac este numit în masă dacă există patru victime împușcate sau ucise (număr care nu îl include și pe atacator). Practic, au fost mai multe atacuri decât zile, în anul 2022.

Citeste si:
Atac armat la o universitate din centrul orașului Praga. 15...
Atac armat la o universitate...

Salvador Ramos a ucis 19 elevi si doi profesori, la Robb Elementary School din Uvalde. Foto: Daily Mail / Instagram


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Ultima actualizare: 23 Iunie 2022 - 09 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.