UPDATE Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a fost reținut pentru 72 de ore, după perchezițiile ce au avut loc în această dimineață la domiciliul acestuia. Autoritățile din Republica Moldova au decis să percheziționeze locuința fostului președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon. Acesta este suspectat pe baza unui dosar de corupție.

Percheziție la domiciliul lui Igor Dodon

Ofițerii Serviciului de Informații și Securitate din Republica Moldova împreună cu procurorii anticorupție au decis să efectueze percheziții la locuința fostului președinte, Igor Dodon. Acesta este suspectat în cadrul dosarului "Kuliok" (Sacoșa). În anul 2019 în mediul online a apărut un clip video în care se vede cum fostul președinte al Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, i-a transmis o sacoșă neagră președintelui Igor Dodon. Se presupune că în acea pungă s-ar fi aflat o sumă mare de bani.

Tot în înregistrarea video se vede cum Dodon refuză să ia sacoșa și îi spune lui Plahotniuc să i-o dea lui Constantin Botnari, care la rândul său urmează să o transmită lui Corneliu Furculiță, membru PSRM. Potrivit imaginilor video devenite virale pe paginile de socializare rezultă că banii pe care îi ia Dodon de la Plahotniuc sunt destinați pentru salariile membrilor PSRM.

Retail jobs

A fost reluată urmărirea penală în cazul dosarului "Kuliok”

La data de 18 mai, procurorul general interimar, Dumitru Robu, a semnat ordonanța cu privire la reluarea urmăririi penale în dosarul "Kuliok”, după ce în luna mai 2020, Procuratura Generală din Moldova, care era condusă pe atunci de Alexandru Stoianoglo, a decis anularea începerii urmăririi penale, motivând că se îndoiește de autenticitatea imaginilor video, circumstanțele în care au fost realizate, dar și alte detalii ale acestor imagini video.

”Perchezițiile se efectuează inclusiv la alte locații, imobile deținute prin persoane interpuse, în cadrul dosarului penal pornit în temeiul bănuielii rezonabile de comitere a infracțiunii prevăzute de art.324 (coruperea pasiva) art.181/2( acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală), art.337( trădare de patrie) și art.330/2 (îmbogățire ilicită)”, a declarat Mariana Cherpec, procurorul responsabil de comunicare cu mass-media pentru Știri.md.

Citeste si:
Igor Dodon: Armatele germane si romane au nimicit 300 de mii de evrei
Igor Dodon: Armatele germane...

Igor Dodon a ocupa funcția de președinte a Republicii Moldova în perioada 23 decembrie 2016 și 24 decembrie 2020. Din 2009 până în 2016 omul politic a condus Partidul Socialiștilor din Republica Moldova. Dodon a fost mereu un lider pro-rus, având susținere directă de la autoritățile de la Kremlin.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 24 Mai 2022 - 02 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.